Karácsonyi ajándék ötletek horgászoknak 2019

Fizethetünk a halászoknak

Fizethet a kormány azokért az eszközökért, amelyek feleslegessé váltak az élővízi halászat 2016. január elsejei betiltása miatt. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter közbenjárt a Magyar Országos Horgász Szövetségnél (Mohosz) is, hogy a szervezet foglalkoztassa a munkanélkülivé vált halászokat.

Thermoruhák 640
hirdetés

Várhatóan márciusban tárgyalja meg a kormány az agrártárca előterjesztését arról, mi legyen a volt halászok eszközeinek sorsa – jelentette be mai kormányinfós tájékoztatóján Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. A felmerült megoldási javaslatok szerint az államnak meg kellene vásárolnia vagy meg kellene váltania azokat az eszközöket, amelyek feleslegessé váltak a kereskedelmi halászat két évvel ezelőtti betiltása miatt.

A kereskedelmi halászat megszüntetésével a parlament 470 ezer horgásznak kedvezett 150-200 halásszal szemben – közölte a miniszter. A kormány ugyanakkor orvosolni kívánja az egzisztenciálisan ellehetetlenült halászok helyzetét. Vannak, akik más vállalkozásba kezdtek, de a többiek elhelyezkedésére Lázár János szerint több lehetőség is kínálkozik.

Szavai szerint a miniszter több esetben személyesen járt közben Szűcs Lajosnál, a Mohosz elnökénél, hogy a szervezet hivatásos állásban foglalkoztassa a munkanélküli halászokat, akik emellett a kormányhivataloknál is elhelyezkedhetnek. A halastavakat működtető vállalkozások pedig támogatási pályázataiknál pluszpontokat kaphatnak, ha korábbi halászokat foglalkoztatnak – tette hozzá Lázár János.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

miska
2 éve

OK. "fizessünk".De már 2 évvel előre szóltak a halászoknak,hogy le lesznek állítva.

2
netfishernetfisher (fikanick)
2 éve

Milyen patkány hangulatkeltés ez a kép melléklet ehhez a hírhez!?
150-200 fő volt halász szembe állítva 470 000 fő sporthorgásszal.
Azaz 2350 - 3133 fő horgászra "jut" (ha jutna) 1 fő halász, ez az arány.
De egyetlen horgásztól sem vesznek el pénzt bizonyára, hogy azt a (volt) halászoknak adják "alamizsna" formájában, avagy bármi címen.
Miért kell szítani az ellentétet?

Gagyi egy "blog" ez is...

1
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Karácsonyi ajándék ötletek horgászoknak 2019

hirdetés