kategóriák  
Ünnepi nyitvatartás
Online ingyenhitel
Bot+orsó kedvezmény

Megszűnik a halászat a természetes vizeken?

2013.02.16. forrás: mohosz.hu

FeHoVa 2013. - Horgászat jövője Az idén 20. alkalommal került megrendezésre a Hungexpo területén a Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítás. A kiállítást 2013. február 14-én Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke nyitotta meg. Beszédében részletesen elemezte a vadászat helyzetét, szólt az elért eredményekről, a megoldandó feladatokról. Természetesen horgászati kérdésekről, a horgászat jövőjéről is igen fontos célokat vázolt.

Deeper Chirp winter bundlehirdetés

A beszéd horgászattal kapcsolatos részét az alábbi kivonatban, kivastagítva olvashatjuk:

"Ezért fontos, hogy egy szakmai együttműködést követően olyan jogszabályváltozások legyenek, amelyek kölcsönös érdekeken nyugszanak, a természet érdekének védelmét jelentik és a józanésznek megfelelőek. a természetvédőkkel kötött nagy átfogó megállapodás ezt alapozta meg, és most ehhez kapcsolódik két nagyon fontos megállapodásnak a megkötése itt a FeHoVa-n, az egyik horgász barátainkkal. Azt gondolom, hogy eljött az ideje annak, hogy a több mint 300 ezer horgász, a 60 ezres létszámú magyar vadásztársadalom együttműködjön és ez mind a kettőnknek, értékeinek és érdekeinek a megjelenítését és hatékonyabb képviseletét teszi lehetővé, nem beszélve arról, hogy nagyon sok vadász horgászik, és sok horgász vadászik. Megjegyzem, hogy ez már családtagokkal együtt közöl kétmilliós tábort jelent, amit nyilván nem hagyhat figyelmen kívül senki. Anélkül, hogy horgászvizekre kalózkodnék, fontosnak érzem azt, hogy készül az új - mondjuk úgy, hogy - horgászati törvény. És itt is szembe kell nézni azzal - amit én lelkesen támogatok -, hogy a természetes vizeknek alapvetően horgászkezelésben kell lenniük. Fontosak a magyar halászati hagyományok, de a természetes vizeknek, a prioritásának a horgászatnak kell, hogy legyen, ami több százezer embernek a kikapcsolódása, pihenését jelenti. A halászat olyan típusú lehet, ami a horgász szempontok érvényesítését jelenti, tehát egyfajta szelektív halászat, nem pedig egy ipari jellegű tevékenység. Nyilvánvaló, hogy az élet változása következtében a haltermelésnek a haltermelő halastavakra kell helyeződnie. A természetes vizeken pedig a horgászok szempontjának kell érvényesülni, első, másod és harmadsorban."

A miniszterelnök-helyettes úr megnyitó beszéde teljes egészében itt tekinthető meg (fontos, horgászatra vonatkozó mondatok 10 perc 57 másodperctől):

Okuma orsó vásárhirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »