Őszi-téli ruhavásár 2.

Sokan még mindig érvénytelen jeggyel horgásznak a Közép-Dunán

A halászati őrök egyelőre csak figyelmeztetnek.

Thermoruhák 640
hirdetés

Sokan emlékeznek még az év eleji helyzetre, amikor is a Közép-Dunára a volt vízkezelő és az új (jelenlegi) is adott ki területi jegyet. A dolog vége az lett, hogy a Közép-Dunai Halászati Kft. által kiadott területi engedély jogtalanul lett kiadva, azt a kiváltás helyszínen vissza lehet váltani. Sajnos a mai napig sokan horgásznak még az érvénytelen engedéllyel.

A Hofesz-Hvdsz Halászati Őrszolgálat az alábbi felhívást tette ki ezügyben a Facebook oldalára:

"Sajnos napi szinten kerülnek még elő a jóhiszeműen megvásárolt, ám érvénytelen területi jegyek. Kérjük, hogy a váltás helyére vagy a kibocsátónak vigyék vissza és szerezzék be az érvényes jegyet. Félreértések elkerülése végett leszögezzük: Noha az érvényes jogszabályok alapján volna mód - mivel érvénytelen a területi jegy - szabálysértési eljárást kezdeményezni az ilyen okmánnyal rendelkező horgász ellen,

Szolgálatunk egyetlen esetben sem szankcionált még így senki. Az intézkedő halászati őr figyelmezteti a horgászt az önhibáján kívüli jogsértésre és javasolja a cserét. Ennek a fogási naplóban írásos nyoma is marad, tekintettel arra, hogy a következő alkalommal már tudatos szabálysértést követne el a horgász, melynek már joghátránya is lesz.

Előre bocsájtjuk - ismervén néhány horgásztárs zsigeri reakcióját -, hogy Őrszolgálatunk munkatársainak és a Vízkezelő Szövetségeknek nincs módjuk a jegyek cseréjére, ezt a horgásznak magának kell intéznie."

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

csingacsgukcsingacsguk (fikanick)
3 éve

Van aki meg túl sokat képzel magáról...

13
hirdetés (x)
krisrob
3 éve

"peace :)"

Úgy van!:)

12
anso2anso2 (fikanick)
3 éve

"Esetleg nem általánosítás ez? Amit az olvasott, halott egyéb vélt/valós halőri túlkapásokkal igazolsz magadban...?"

de az, viszont nem kéne mindig a halőr pártjára állni (és ezt Juhász Ferencnek irom)

tudom, hogy a csoportosan engedély nélkül horgászó keményekkel is szembe kell szállni (láttam a parton egyet s mást, el is kerültem messziről), de ha a szabályosan horgászókkal is bunkó a halőr, akkor nézzen más munka után

peace :)

11
krisrob
3 éve

Jól, van azért finomodnak az álláspontok:)
Kockatóra be sem mehetsz anélkül, hogy ne jelentkezz le. Más a helyzet, viszonylag ritkán megy oda a rapsic direkt rapsickodni.
A vadvizeken viszont fel kell készülnie sajnos mindenre a halőrnek. Szerintem a dunai/tiszai/"vadvízi" ellenőr ne mosolygós legyen, hanem udvarias, határozott, korrekt és ha kell, "kemény", ha érted, mire gondolok...
De igaz, alapból illik, illene mindig udvariasan kezdeni az ellenőrzést.
Nem azt írtam, hogy sokan végzik rosszul a munkájukat, hanem hogy sehol sem csak vidám, jókedvű. vigyori emberek dolgoznak. Nem ugyanaz!

Látod, magad is leírtad:
"Lehet, hogy csak a népszigeti halőrök közül is csak az egyik ilyen, de én azon a környéken horgásztam és mindig pont hozzá volt szerencsém."
Esetleg nem általánosítás ez? Amit az olvasott, halott egyéb vélt/valós halőri túlkapásokkal igazolsz magadban...?
üdv
kr

10
ansiansi (fikanick)
3 éve

' Igaz, hogy néha hallani túlzónak látszó intézkedésekről. Csak mellette van sok száz és sok ezer nem túlzó, korrekt intézkedés, ami nincs (és nem is kell persze) nagydobra verve. Az élet melyik területe az, ahol csupa kedves, állandóan mosolygó és maximálisan hibátlanul teljesítő ember dolgozik...?'

A szolgáltatóipar: ha nem mosolyosz és nem vagy szimpi, fel sem vesznek, azt meg nem kéne védeni, hogy úgyis sokan rosszul végzik a munkájukat.

Kockatavakon kedvesek, mosolyognak és ez a sport ha jól tudom a szabadidő kulturált eltöltését célozná (ha nem kekeckedés lenne a vége).

Érdekes módon, mikor rendőrök ellenőriztek, akkor egy szavam sem volt. Lehet, hogy csak a népszigeti halőrök közül is csak az egyik ilyen, de én azon a környéken horgásztam és mindig pont hozzá volt szerencsém.

9
krisrob
3 éve

Sziasztok!
Most mégis mi a baj?
Nem büntettek meg senkit azért, mert az év 7-8. (!!) hónapjában még mindig érvénytelen területi jeggyel horgászott. A halőr pedig nem árulhat, cserélhet területi jegyet, nincs hozzá "jogosítványa"!
Az föl sem merül, hogy miért is nem tudja a pecás ennyi idő után, hogy más a vízkezelő, és nem érvényes a jegye? Valószínűleg nem olvas semmit, nem néz tv-t, nem hallgat rádiót, de még remete is, a vízparton sem beszél senkivel. Mondjuk nyilván van ilyen. Meg esetleg olyan is, akit nem érdekel, hisz' neki van jegye, nem foglalkozik az egésszel...
Ennyi. Mi köze ennek ahhoz, hogy egyeseket mikor milyen vélt valós sérelem ért a múltban?

Nekem ebből az egészből két dolog fontos:
- van halőri jelenlét, sokkal inkább, mint korábban;
- jóindulattal jártak el a halőrök.
Az is furcsa, hogy a környezetemben senkinek sem gond a Dunára vagy más vadvízre (illetve bárhova) menni horgászni...
Abban teljesen egyet értek, hogy a halőr (mint mindenki más is) tegye intelligens, kulturált módon a dolgát. Igaz, hogy néha hallani túlzónak látszó intézkedésekről. Csak mellette van sok száz és sok ezer nem túlzó, korrekt intézkedés, ami nincs (és nem is kell persze) nagydobra verve. Az élet melyik területe az, ahol csupa kedves, állandóan mosolygó és maximálisan hibátlanul teljesítő ember dolgozik...?

Ami meg az Alsóörsi hasmars esetet illeti: nincs rá ésszerű magyarázat, miért nem tekertette ki a botot valakivel. A horgaszjegy.hu oldalon pedig egyértelműen le van írva, hogy ki KELL nyomtatni a megvásárolt területi jegyet. Kíváncsi lennék, mi lesz/lett az eljárás vége, mert mondjuk az állami jegy bevonást, eltiltást én is kissé túlzónak érzek (ha minden úgy történt, ahogy olvastuk).
üdv
kr

8
anso1anso1 (fikanick)
3 éve

Nem a vásárló hibája, hogy rossz embertől vett jegyet, mégis őneki kell a hibát helyrehozni.

Nem irtam, hogy ne ellenőrizzenek, de ne is kérdezősködjenek, cselezzenek, pláne ha nincs nálam hal

A bkk-hasonlat sem tetszik, de elfogadom, az autós szabályok-horgászszabályok összehasonlitása baromság, méltóságteljesebb lenne ha elismernéd.

A többire meg kb nem is róbálsz reagálni, eleve vert helyzetből nehéz.

7

Szerintem ez a "tartsuk be a szabályokat, de azért inkább ne ellenőrizzenek, mert mégsem tartjuk be mindet" hozzáállás nem vezet rendhez.

Itt arról volt szó, hogy valaki érvénytelen jegyeket árult, páran vettek belőle, de az árusító visszaváltja a jegyeket. A halőrök korrektek voltak, mert NEM BÜNTETTEK, csak figyelmeztették a horgászokat.

Teszem azt, ha az aluljáróban nem a BKK pénztárban veszem meg az érvényes vonaljegyet, hanem egy gyanús alaktól egy másikat (ami állítása szerint nem hamis), nem hiszem, hogy elintézhető morálisan annyival a kérdés, hogy "nekem mindegy, kihez megy a pénz, én fizettem, tehát használhatom".

6
anseanse (fikanick)
3 éve

Elképesztően demagóg érv a közlekedéssel való összehasonlitás: ott EMBREK élete múlhat a szabályok betartásán. Azért a szabálytalan horgászatból ritkán lesznek halálos kimenetelű balesetek. (persze, ha a halak védelme fontosabb az emberéletnél, akkor nincs miről beszélni).

Itt semmiről nem lehet szó szimplán, mert a dolog nagyon koplex (pl a kormoránok ellen vesztésre álltok).

Itt jóhiszemű ártatlan pecásokat baXXtak át területi jeggyel (nekem ez egy hobbi, nem hivatás ezért ha horgászni akarok, bemegyek a horgászboltba és veszek területit és nem éredekel kihez megy a pénz, én megvettem és mivel fizettem érte, úgy gondolom jogszerűen horgászom).
Ha horgászom én is betartok minden szabályt és elvárnám másoktól is, de a dolgok sajnos nem igy működnek (majd rájössz) ha valaki 3 botttal horgászik vegye észre a halőr. Dolgozzon, de ne lépje túl a hatáskörét, nem fogom felhivni, nem ártott ő nekem semmit. El kell takaritani azokat akik a halállományban komoly károkat okoznak, de a szőrszálhasogató urak csendben maradása sem lenne hátrány. Itt kizárólag a jogszerűtlenül engedélyt árusitókat kell megbüntetni.


Amúgy a múltkori hasmenéses esetre sem tudtál semmi értelmeset válaszoni. Nem tanitani akarlak, de az eszetlen büntetés éspersze jó hosszú eltiltás rossz véget szokott érni (mindig).

Éspersze mindig jól metapsolod a büntetőmestereket, ha egy 3 bottal horgászó aljas valakit elkapnak és FELJELENIK. Ha pedig egy orvhalászt lecsuknak, jöhet a katazis.

Kedvenc hobbym kisgyerekkorom óta, de a sok rossz tapasztalat újra és újra elveszi a kedvem és nem MEREK lemenni valami igazán jó vadvizre pecázni, mert bármilyen probléma előfordulhat (ha büntetés nem is, mégis mi köze van hozzá, hogy ha fogok halat mit tervezek vele?)

Várom, hogy kompetensebb emberek hozzák helyre ezt a katyvaszt és vége legyen a káosznak, mert újra horgászni szeretnék pl a dunán.

Elvárásaim: kifizetem, horgászom, betartom a szabályokat, ellenőriznek, de nem kérdezgetnek, nem politizálnak, nem kezdeményeznek beszélgetést és kiváltképp nem kekeckednek. Ha mindent rendben találnak (nálam mindig), továbbmennek és hagynak pihenni.

És végül: ez egy rekreációs célú SZOLGÁLTATÁS, mivel ugye haszonszerzésre jogilag nem irányulhat.

mégegyszer: SZOLGÁLTATÁS

Ha tévedek és igazából a pecások elzavarása a cél akkor nem szóltam, maradok a kockatónál (csak az uncsi).

5

Csak szimplán annyiról van szó, hogy ha én ügyelek arra, hogy szabályosan horgásszak, ezt mástól is elvárom. Elvégre nem véletlenül van horgászrend.

A közlekedésben szintén elvárom mindenkitől ugyanezt. Nyilván ez is az én hibám.

Én kérek elnézést.

4
arsmarsm (fikanick)
3 éve

' jóhiszeműen megvásárolt, ám érvénytelen területi jegyek'

Juhász Ferenc: te igazán rá vagy állva, az ártatlanok büntetésére. Kiragadsz egy szövegrészt és arra hivatkozol. Verjétek rá a pecásokra, hogy arra is képtelenek vagytok, hogy eldöntsétek ki a vizhasznositó. Bocs, ha nem vagy halőr, de a hozzászólásaid alapján imádhatsz büntetni, még a hasmenés miatt büntetett pecást is elmarasztaltad. Az ilyenek miatt hagytam abba a horgászatot (egyszerűen nincs kedvem ilyen emberekkel személyesen találkozni).

3

De itt éppen arról van szó, hogy érvénytelen jeggyel horgásztak, nem?

2
radativi53
3 éve

Nem tudom,itt valami nem igazán tiszta.A horgászati őr mire fel büntetne meg valakit,ha Érvényes horgászati engedélye van,mert ha ez az engedély nem érvényes,nem a horgász a felelős.Ugye,ez világos.Büntessék meg azokat,akik ezt az engedélyt jogtalanul adták ki.és a horgásznak adjanak helyette érvényeset.Ennyi.Mert gondolom azt tudják a minél,hogy kinek adtak.Nem azt ugráltatják,akik törvényszerűen jártak el.

1
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Thermoruhák 1200

hirdetés