Sokan még mindig érvénytelen jeggyel horgásznak a Közép-Dunán

2016.08.16. forrás: Fishing Time

A halászati őrök egyelőre csak figyelmeztetnek.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Sokan emlékeznek még az év eleji helyzetre, amikor is a Közép-Dunára a volt vízkezelő és az új (jelenlegi) is adott ki területi jegyet. A dolog vége az lett, hogy a Közép-Dunai Halászati Kft. által kiadott területi engedély jogtalanul lett kiadva, azt a kiváltás helyszínen vissza lehet váltani. Sajnos a mai napig sokan horgásznak még az érvénytelen engedéllyel.

A Hofesz-Hvdsz Halászati Őrszolgálat az alábbi felhívást tette ki ezügyben a Facebook oldalára:

"Sajnos napi szinten kerülnek még elő a jóhiszeműen megvásárolt, ám érvénytelen területi jegyek. Kérjük, hogy a váltás helyére vagy a kibocsátónak vigyék vissza és szerezzék be az érvényes jegyet. Félreértések elkerülése végett leszögezzük: Noha az érvényes jogszabályok alapján volna mód - mivel érvénytelen a területi jegy - szabálysértési eljárást kezdeményezni az ilyen okmánnyal rendelkező horgász ellen,

Szolgálatunk egyetlen esetben sem szankcionált még így senki. Az intézkedő halászati őr figyelmezteti a horgászt az önhibáján kívüli jogsértésre és javasolja a cserét. Ennek a fogási naplóban írásos nyoma is marad, tekintettel arra, hogy a következő alkalommal már tudatos szabálysértést követne el a horgász, melynek már joghátránya is lesz.

Előre bocsájtjuk - ismervén néhány horgásztárs zsigeri reakcióját -, hogy Őrszolgálatunk munkatársainak és a Vízkezelő Szövetségeknek nincs módjuk a jegyek cseréjére, ezt a horgásznak magának kell intéznie."

 

 

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »