Az engedély nélküli horgász egyszerre csak bepattant a vezetőülésbe és indítani akart.

2016.06.28. forrás: Hofesz-Hvdsz Halászati Őrszolgálat

Az intézkedő halászati őrök tették azt, amit ilyenkor tenniük kellett.

BLACK FRIDAY napok meghosszabbítvahirdetés

Az alábbi beszámolót kaptuk a Hofesz-Hvdsz Halászati Őrszolgálattól:

Kedves Olvasóink !
Eddig tartott a nyugalom az általunk ellenőrzött Duna szakaszon. Ma délután az alsó rész felelősei Zoltán és Dénes halászati őrök közös szolgálatban két engedély nélküli horgász ellen indítottak eljárást.
Az elsővel 16.30-kor találkoztak az apostagi mellékágban. Két készséggel dolgozott. Semmiféle irat nem volt nála, így rendőri segítséggel kellett beazonosítanunk, hiszen bemondásra nem indíthatunk ügyet.
A másik férfit 17.10-kor igazoltatták Kisapostagon, az 1569 fkm magasságában. Szintén két készséggel horgászott. Horgász igazolvánnyal nem rendelkezett. Azonban a személyi iratait nem volt hajlandó átadni az intézkedő halőröknek. Többször felszólították ezek átadására, de füle botját sem mozdította, hanem komótosan pakolgatott tovább a gépkocsiba. Kollégáim 3 alkalommal szólították fel, hagyja abba amit csinál és vegye ki a kulcsot az indítóból, ugyanis egyértelműsíthető volt, hogy kitörést fog megkísérelni. Semmi reakció !

És ahogy gondolták, egyszerre csak bepattant a vezetőülésbe és indítani akart. Az intézkedő halászati őrök tették azt, amit ilyenkor tenniük kellett. Szépen, ám határozottan megkérték az urat, hogy szíveskedjék abbafejezni ezt az együttműködőnek nem nevezhető magatartásformát és szíveskedjék alávetni magát a továbbiakban az eljárásnak, melyet kezdhet mindjárt a gépkocsi elhagyásával.
Az úr rövid, de heves ellenállás után úgy döntött, hogy elfogadja az eljárást. Az időközben kiért rendőri erősítésre már nem volt szükség, mivel előkerültek személyi okmányai is, így minden akadály elhárult az eredményes okmányolás útjából.

Köszönjük az újabb sikeres munkát kollégák !
A helyszíneken több fotó is készült, de a személyiségi jogok miatt nem áll módunkban többet publikálnunk...
(Pfeifer Rikárd)

 

 

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »