Elköltöztetné Siófok a zsilipet - a Sió-hídig érne a Balaton

2016.03.01. forrás: Sonline

Majdnem a Sió-hídig lejjebb hoznák a leendő új zsilipet, ezáltal egészen odáig nyílt Balaton-vizet lehetne biztosítani, ezzel együtt a kiliti duzzasztót is egy kilométerrel lejjebb költöztetnék. Ez Siófok városának elképzelése, mely elől eddig elzárkózott a vízügy, de a legutóbbi egyeztetésen már hajlandóságot mutatott arra, hogy figyelembe vegye a város érdekeit.

Évindító horgászvásár 640hirdetés

Erről Lengyel Róbert siófoki polgármester beszélt a város idei, 8,2 milliárd forintos költségvetésének elfogadását megelőző közmeghallgatáson. Amennyiben a 300 milliárd forintos Balaton-fejlesztési keretben 12 milliárddal szereplő zsilipkorszerűsítés így valósul meg, már „csak” a hajózásnak kell elköltöznie a zsilip és a vitorláskikötő közötti szigetről, ahogy az a tervekben is szerepel.

A siófoki polgármester a józan kompromisszumok költségvetésének titulálta az idei büdzsét, melyben több a tartalék a tavalyihoz képest, igaz, azért is, mert a kézilabdaklubnak Tao-önrészre szánt 110 milliót a képviselő-testület döntése értelmében addig visszatartják, míg le nem zárul a városházi vizsgálat az elmúlt két év hasonló Tao-önrészeinek felhasználásáról. Lengyel szerint ugyanis „kérdések merültek fel ezzel kapcsolatban”.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »