Őszi-téli ruhavásár 2.

Elképesztő dolgokat írtak ki a ráckevei hídra az egymást rapper módjára szidalmazó horgászok

Olvasónk, X. olyan mázlista ember, hogy csónakkal jár át a ráckevei piacra. X. átkelés közben figyelt fel arra, hogy milyen feliratok díszítik a Ráckevei Duna legfontosabb hídjának egyik pillérjét.

JRC ágy + hálózsák szett 640
hirdetés

 Jól látható, hogy itt két ember elmérgesedett konfliktusa állhat a háttérben. Nem két akármilyen ember, hanem konkrétan két süllőhorgász lehet a főszereplő, hiszen ki másnak jutna eszébe gyalázkodó jelzőként a

zsebsüllős?

Ez egyébként nem valami bevett horgásznyelvi kifejezés, hanem az Ismeretlen Fújkáló saját szóalkotása, de azért minden pecás érti. A fénykép tüzetes vizsgálata alapján úgy tűnik, hogy Ismeretlen Fújkáló (nevezzük innentől Fújkáló 2-nek) a most látható felirattal valójában csak reagált a Még Ismeretlenebb Fújkáló 1 mára már lefestett gyalázkodására. F2 tehát lényegében azzal vádolja F1-et, hogy az apró, vélhetően méreten aluli süllőket szokott elrakni. Illetve hogy fossa a szót, bár az nem világos, hogy ezt a lefestett felirataira érti, vagy ténylegesen, élőben fosta neki a szót F1.

Elképzelhető, hogy F2 nem véletlenül használja a "szófosó" kifejezést, Herman Ottó szerint ugyanis a sodrós folyóvizekben gyakori paduc egyik népi elnevezése a tintafosó. Márpedig a Ráckevei hídnál eléggé sodor a holt-Duna, ezért is számít olyan menő horgászhelynek. A konfliktus forrása is talán az, hogy amilyen jó pálya a pillér, annyira kevesen tudnak rajta kényelmesen horgászni.

A szópárbajt még rejtélyesebb teszi a hal, mármint a felfestett hal, az ugyanis nem lehet sem zseb- sem másmilyen süllő, mivel a süllőnek két hátuszonya van. Továbbmegyek: ilyen magyarországi hal nem létezik. Ez csak titokzatosabbá teszi az egész, erősen szakmainak tűnő diskurzust.
Ha bármit tudsz az epikus küzdelem igaz történetérő, írd meg nekem ZSEBSÜLLŐ subjecttel a szilyl kukac 444.hu címre!

Update: Tényleg hihetetlen, de máris megvan a megoldás, legalábbis a nagy része. Alig pár perccel a cikk élesítése után ugyanis az alábbi, szó szerint hátborzongató levelet kaptam Y.-tól:
Egy helyivel kenuztam a múlt héten arra és Ő mesélte, hogy van egy arc, aki nem akarja a horgászjegyét terhelni holmi kifogott süllőkkel, ezért kettétöri a gerincét és zsebben viszi haza. Végül is az ízén nem változtat. Állítólag utálja mindenki a környéken ezt a zsebsüllős pacákot. Hát ennyi kis morzsát tudok részedre biztosítani.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

Őszi horgászruha vásár 640
hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
DAM XTherm termoruha szett 2

hirdetés