Elkaszálták a gereblyézőket

2016.08.23. forrás: balatonihal.hu

Nyár derekán sem volt kevesebb a szabályszegő a Balatonnál, mint a korábbi hónapokban. A halőrök által a vízen, vízparton elvégzett munka végére olykor a hatóság teszi fel a pontot.

3752 termék akcióbanhirdetés

130, illetve 110 ezer forintos halvédelmi bírsággal sújtotta a Somogy Megyei Kormányhivatal azt a két fonyódi horgászt, akik tiltott eszközzel, tiltott módon horgásztak.

Az eset még tavaly karácsony előtt történt, a határozat, a bíróság jogerős ítéletét követően a napokban született meg. A gereblyézőket a pénzbüntetés kiszabásával egyidőben két évre eltiltották az állami jegy váltásától. Ezen túl Társaságunk a Balatoni Horgászrend 3. pontjában leírtak szerint 10 év időtartamra fogja eltiltani a két horgászt a balatoni területi jegy váltásától, mivel a gereblyézés orvhalászatnak minősül. A kirívó szabálytalanságokért kiszabható büntetésekről ezen a linken lehet olvasni.

A július hónap sem javított az idei év statisztikáján, halászati őreink 33 esetben jártak el trükkös horgászokkal szemben. Tizenketten engedély nélkül, öten területi jegy hiányában, tizenegyen a megengedettnél több bottal próbáltak zsákmányt ejteni. Négy esetben maradt el a fogási napló vezetése és egy olyan horgász akadt fenn az ellenőrzésen, aki a megengedettnél több halat szeretett volna magával vinni.

Az elmúlt évek adatsorait nézve a 2012-es esztendőben jártak el halőreink a mostaninál több szabálysértővel szemben. 2014- ben, ugyanebben a hónapban például „mindössze” 28 feljelentés született.

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »