Őszi-téli ruhavásár 2.

Elkaszálták a gereblyézőket

Nyár derekán sem volt kevesebb a szabályszegő a Balatonnál, mint a korábbi hónapokban. A halőrök által a vízen, vízparton elvégzett munka végére olykor a hatóság teszi fel a pontot.

Thermoruhák 640
hirdetés

130, illetve 110 ezer forintos halvédelmi bírsággal sújtotta a Somogy Megyei Kormányhivatal azt a két fonyódi horgászt, akik tiltott eszközzel, tiltott módon horgásztak.

Az eset még tavaly karácsony előtt történt, a határozat, a bíróság jogerős ítéletét követően a napokban született meg. A gereblyézőket a pénzbüntetés kiszabásával egyidőben két évre eltiltották az állami jegy váltásától. Ezen túl Társaságunk a Balatoni Horgászrend 3. pontjában leírtak szerint 10 év időtartamra fogja eltiltani a két horgászt a balatoni területi jegy váltásától, mivel a gereblyézés orvhalászatnak minősül. A kirívó szabálytalanságokért kiszabható büntetésekről ezen a linken lehet olvasni.

A július hónap sem javított az idei év statisztikáján, halászati őreink 33 esetben jártak el trükkös horgászokkal szemben. Tizenketten engedély nélkül, öten területi jegy hiányában, tizenegyen a megengedettnél több bottal próbáltak zsákmányt ejteni. Négy esetben maradt el a fogási napló vezetése és egy olyan horgász akadt fenn az ellenőrzésen, aki a megengedettnél több halat szeretett volna magával vinni.

Az elmúlt évek adatsorait nézve a 2012-es esztendőben jártak el halőreink a mostaninál több szabálysértővel szemben. 2014- ben, ugyanebben a hónapban például „mindössze” 28 feljelentés született.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 


hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
JRC ágy + hálózsák szett 1200

hirdetés