Karácsonyi ajándék ötletek horgászoknak 2019

Éjszakai hajsza

Most nem a nagyszerű akciófilmről lenne szó, amiben Liam Neeson-é a főszerep. Bár a film és a történtekben van némi hasonlóság. A filmben éjszaka életre-halálra üldöz és hajszol mindenki mindenkit pont úgy, mint a párnappal ezelőtti éjszakákon, a vízparton. Az események egy négynaposra tervezett sátorozással egybekötött horgásztúra keretein belül zajlottak le, amit öcsémmel és barátommal élhetem át, a Körös folyón.

Karácsonyi ajándék ötletek horgászoknak 2019
hirdetés

Első nap hamar kiderült a horgászási és egyben a fogási esélyeink a nullához konvergál. A tikkasztó nyári időjárás, az igazi strandidő az embereket tömegével vonzotta a vízpartra és hova máshova, mint a táborhelyünk közelébe. Itt bátorkodom megjegyezni, hogy horgászpályafutásom alatt nem tapasztaltam ilyet. A napijegyem áráért a horgászás helyett zsibongó, ugráló, fürdőző csoportokat bámulhattam egésznap. Ráadásul én éreztem magam kellemetlenül, hogy a „nem kijelölt” strand részen akartam horgászni. De mivel okos enged ezért a következő napokban a korahajnalokat, és az éjszakákat horgásztuk meg. Reménykedtem, hogy a fürdőzők által nem látogatott időpontokban, mikor is nyugalom van, az ivadékhalak és az őket követő ragadozó balinok és domolykók meglátogatják a „csobogó” alatti oxigéndús és táplálékban gazdag folyószakaszt.

Másnap a napfelkelte csodaszép volt, az égbolt narancsos színben pompázott és a békés, nyugodt táj, ami elém tárult minden gondomat elnyomta és csak a horgászatra koncentráltam. A halak nem díjazták az erőfeszítéseimet, pedig néha mutatták jelenlétüket, de semmilyen wobblerre nem reagáltak csak barátom tudott egy-egy balint illetve domolykót fogni. Sajnos ez a hajnali kifogástalan állapot másnap hajnalra is igaz volt.

Már második napja tartott a horgásztúra, de még értékelhető halat nem fogtam, így azt terveztem társaimmal, átpergetjük az éjszakát. Itt rá is térnék a főcímben szereplő témára. A nap már lement és a szürkületi időben megpillantottam néhány távoli gyűrűződést, forgást és a békéshalak között ólálkodó ragadozókra utaló jeleket is. Egy küszalakú Sebile-t tettem fel majd a rablások közzé dobtam, elsőre semmi érdeklődő. A következő dobásom beérkezési pontja egy korábbi rablás középpontjával egyezett meg. És ahogy a nagykönyvbe meg van írva, néhány tekerés, és megkaptam az éles rávágást. Akasztást követően teli vigyorral fárasztottam, örültem, hiszen halat, méghozzá süllőt sikerült elcsípnem. Jó pár fotót lőttünk a kis sárkányról, olyannyira, hogy azt gondoltam a vakufénye elrontja a pályát. De nem így történt, a fogásomat alig engedtem útjára, már pezsgett a víz. A snecik ugráltak percenként annyi süllő hajtotta őket, de harcsa és balin is bőven volt a pályán. Kapkodva idegesen váltogattam a csalikat, hol csak ütést kaptam rájuk, hol rendes húzást, de nem akart senki sem megakadni. Mintha mesevilágba csöppentem volna, annyi volt a rablás, és a szószorros értelmében a lábunk előtt hajtott a süllő. Húztam gyorsan, lassan, meg-megállítva, a kisebb nagyobb wobblereket, de nem kellett a ragadozóknak. Majd egyik csali cseréléskor lettem figyelmes a felakadt fehéres hártyákra, olyanok voltak, mint a Bodrogon a kérészjáráskor csak ez kisebb. Így hamar összeállt a kép, a kishalak a bogárkákat, a kishalakat pedig a ragadozók kergették, mi pedig a ragadozókat. Ez a hajsza éjfélig tartott, amint elhalkultak a rablások elvonultunk aludni.

Következő este már tűkön ülve vártam az újabb hajszát, és nem is hiába. Órák óta zajlottak a rablások mikor a partközelében egy siheder süllőcske elmarta a wobbleremet. Nem sokkal rá öcsémnek ugyan ott meglépett egy ügyesebb tüskés. Nagy öröm volt, mikor barátom a kölcsönkért Sebile-el kioperált egy süllő kölyköt. Végül a reménytelen helyzetből egy jó peca alakult, szép fogásokkal.


 

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

Thermoruhák 640
hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Thermoruhák 1200

hirdetés