Egységes okmányt kapnak a horgászok

2016.01.05. forrás: orientpress.hu

Januártól megszűnt a kereskedelmi halászat a természetes vizeken. A horgászatra jogosító eddigi 5-6 okmány helyett bevezették az egységes állami horgászati okmányt.

Sebile Flatt Shad vertikális harcsawobblerhirdetés

Tavaly áprilisban fogadta el az Országgyűlés a halgazdálkodásról és hal védelméről szóló 2013. évi törvény módosítását. December közepén a jogszabály további módosításairól döntött a Parlament.

Fontos változás, hogy 2016-ra és az azt követő évekre már nem adható ki kereskedelmi célú halászati engedély a természetes vizekre. Az állami horgászjegy kiadásának nem lesz feltétele a fogási napló leadása. A jövőben ingyen horgászhatnak a vakok és a gyengén-látók. A halőrök elvehetik azon pecás horgászjegyét, aki nem jegyzi fogásait a naplóba.

Magyar Országos Horgász Szövetség üdvözölte a törvénymódosítást. A MOHOSZ karácsonyi közleményében kifejti: a kereskedelmi halászat megszűnésével a természetes vizeken lassan regenerálódhat, fejlődhet a halállomány, egyebek közt a hatékony vízkezelés, a szakmai és non profit halgazdálkodás segítségével.

Delphin Mamut harcsázó orsóhirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »