Karácsonyi ajándék ötletek horgászoknak 2019

Pontytelepítés a Tisza-tóba

Az utóbbi évek haljelölési információiból egyértelműen kiderült, hogy a fiatalabb korosztályú pontyok, melyek táplálékát már zömmel fenéklakó szervezetek alkotják, kitűnően fejlődnek a Tisza-tó természetes táplálékbázisán. Nyilvánvaló tehát, hogy a piaci méretű, háromnyaras pontyok telepítésére fordított keretnek legalább egy részét érdemes kisebb méretű halak beszerzésére fordítani.

Thermoruhák 640
hirdetés

Ezek telepítésével ugyanis jóval nagyobb lesz a kifogható mérethatárt elérő halak száma, mint ha ugyanolyan tömegű piaci pontyot telepítettünk volna. Példának okért vegyünk 100 kg háromnyaras pontyot, ez körülbelül 50 db, ezzel szemben 100 kg egynyaras ponty az kb. 1000 db. Ha az 1000 db egynyaras pontynak csak a 20 %-a éri el a kifogható mérethatárt, már az is 200 egyedet jelent.

A horgászok fogási eredményének növekedése mellett más hozadéka is van a módosításnak. Nemcsak a halak mennyisége nő, hanem a minőségük is javul, hiszen ezek a pontyok életük nagy részét természetes környezetben töltik. A Tisza-tóban rejlő természetes táplálék mennyisége és összetétele garantálja azt, hogy az itt fogott halak vitalitása, erőnléte és húsának minősége is jobb lesz, mint takarmányon nevelt halastavi társaiké.

Bízunk benne, hogy horgászvendégeink megértéssel fogadják a jobbító szándékú változtatást, kímélettel bánnak a horogra akadó kispontyokkal. Őszre már bebizonyosodik a Tisza-tavon, hogy a türelem pontyot terem!

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

zoldfulu
3 éve

Hát igen, megértésre szükség lesz, a magyar horgászok többsége a telepített halakat már másnap a tepsiben látná legszívesebben...

3
zoldfulu
3 éve

Hát igen, megértésre szükség lesz, a magyar horgászok többsége a telepített halakat már másnap a tepsiben látná legszívesebben...

2
hirdetés (x)
gyula2gyula2 (fikanick)
3 éve

Alakul!
A telepítésre szánt pénz 40% át egy nyaras halak, 60%-át előnevelt ivadékok telepítésére kellene fordítani!

1
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Thermoruhák 1200

hirdetés