Őszi-téli ruhavásár 2.

Egy kézben egyesítik a szőke folyó Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakaszát

Sok horgász számára a téli hónapok holtszezont jelentenek, s várják a jobb idő, a tavasz közeledtét.

Őszi horgászruha vásár 640
hirdetés

A sporthorgász szövetség munkatársai számára azonban ilyenkor sem áll meg az élet, egyeztetnek, szerződéseket kötnek, hogy az új szezonban minél több lehetőség álljon a horgászok rendelkezésére.

Az egyeztetéseknek köszönhetően az egyik legjelentősebb eredmény, hogy a 18 ezer forintos tiszai területi engedéllyel Tiszadobtól Tiszabecsig lehet majd horgászni.

A MOHOSZ-kezelésű holtágak is

– A tárgyalásoknak köszönhetően most már biztosnak látszik, hogy január végéig a Tisza teljes megyei szakaszának a kezelői joga a Sporthorgász Egyesületek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szövetségéhez kerül – tájékoztatta szerkesztőségünket Virág Imre, a szövetség elnöke. – A tiszai területi jeggyel tehát a Felső-Tiszán és a folyóin – Túr, Kraszna, Szamos, Batár – lehet majd horgászni, s az engedély vonatkozik a Magyar Országos Horgász Szövetség kezelésében lévő valamennyi, a folyás irányát tekintve baloldali holtágra is. Egyedüli kivétel a tiszadobi holtág, ugyanis azt a vizet a tiszadobi önkormányzat és a helyi horgász egyesület turisztikai célokból szeretné intenzíven kezelni a megyei szövetség támogatásával. Egyébként régi álmom válik valóra azzal, hogy egy kézben lesz a Tisza, de ezzel a változással több lesz a feladatunk és nagyobb a felelősségünk.

A szövetség elnöke további változásokról is tájékoztatta lapunkat: – A Keleti-főcsatorna kikerül a megyei szövetség kezelői jogköréből a Hajdú-Bihar megyei szövetség kérésére. Ebben a kérdésben egyeztettünk a MOHOSZ-szal is, s mindenki egyetértett abban, hogy mivel a mi megyénkhez csak egy kicsi, mindössze 7 kilométeres szakasz tartozik, ildomos az egész csatornát egyben kezelnie a szomszéd megyei szövetségnek. Természetesen az engedélyt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szövetség is forgalmazza majd, de az áráról még nem tudok mondani semmit, azt a Hajdú megyei szövetség állapítja meg. Végül hadd kívánjak valamennyi horgásznak élményekben és fogásokban gazdag új évet – tette hozzá befejezésül Virág Imre.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

DAM XTherm termoruha szett 640
hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
DAM XTherm termoruha szett

hirdetés