Durván bántak az olasz rendőrök a magyar válogatottal

2014.08.15. forrás: Szoljon

A mennyet és a poklot is megjárták horgászaink a hét végi olaszországi bajnokságon, ahonnan a magyar válogatott két arany- és egy bronzéremmel gazdagabban, a versenyfelszereléssel viszont szegényebben térhetett haza.

D.A.M. XTherm Winter 2 részes vízálló, halk thermoruha szett AKCIOhirdetés

 Augusztus 8–9-én rendezték meg Rómában, a Tevere folyón a Veterán- és Mozgáskorlátozott Világbajnokságot, ahol az Ulrich György szövetségi kapitány és Gyulai Ferenc másodkapitány vezetésével a Galambos Sándor, Gurisatti Gyula, Samu Zsolt, Varga Tamás összeállítású négyes tagjai csapatban és egyénileg (Gurisatti Gyula) is aranyérmet szereztek, a veterán válogatott pedig a bronzérmet hozta el. Ki gondolná, hogy első alkalommal vettek részt nemzetközi versenyen?

– Az első napon még az ötödik, az olaszok szerint a hatodik helyen álltunk, de másnapi teljesítményünkkel fölényesen megnyertük a világbajnokságot. Egymás nyakába ugrottunk a boldogságtól, mindenki ujjongott, én örömömben úszót, egyéb szereléket dobtam a nézők közé – számolt be élményeikről az egyik szolnoki horgászbolt tulajdonosaként is ismert Galambos Sándor. – Az olaszoknak nagy csalódás lehetett a végeredmény, ennek ellenére ők gratuláltak először. A közönség is ünnepelt minket, aláírást kértek.

Az örömük azonban nem tartott sokáig. Rómában, a központi stadionban tartották a kétórás eredményhirdetést, amit egy éttermi záró bankett követett. Válogatottunkat a parkolókártya ellenére nem engedték beállni az éttermi parkolóba, arra hivatkozva, hogy nincs hely, más rendezvényt is tartanak. Kénytelenek voltak odébb leparkolni, de az út túloldalán voltak kamerák.

– Csapatunk este kilenc-háromnegyed tíz körül bevonult az étterembe, és negyed tizenkettőkor jöttünk ki az autókhoz. A kocsinkat lezárva találtuk, de mikor kinyitottuk, feltűnt, hogy abba belenyúlt valaki, az ülés előre volt hajtva.
Megloptak minket. A zárat egy aláfeszített fémmel pattinthatták ki, a veteránok kocsijának ablakát pedig betörték – idézte fel a megrázó felfedezés pillanatait Sándor. – Szóltunk a főszervező asszonynak, ő kihívta a rendőrséget.

Az olasz rendőrök azonban egyáltalán nem foglalkoztak olyasmivel, hogy ujjlenyomatokat próbáljanak venni a helyszínen, csak elkezdtek jegyzetelni, majd abbahagyták és közölték, hogy menjünk be a rendőrkapitányságra. Ott azután tudatták velünk, hogy csak négy óra múlva tudnak jegyzőkönyvet készíteni, mert éppen kihallgatás folyik. Kértük, hogy akkor más foglalkozzon az ügyünkkel, mert nekünk másnap haza kell indulnunk. Eleinte segítőkésznek mutatkoztak, de aztán elutasítóan viselkedtek és tudatták velünk, hogy majd hétfő reggel fogják elkészíteni a jegyzőkönyvet. Ezt követően döntöttünk úgy, hogy elhagyjuk a rendőrséget, mivel hétfőn haza kellett utaznunk Magyarországra.

Az olasz rendőrök igen sajátosan búcsúztak tőlük. Káromkodással fűszerezett kifejezésekkel küldték haza őket.

A kárvallott világbajnokok végül a római magyar nagykövetséghez fordultak, hogy a helyzet rendezését kérjék, a jegyzőkönyv sorsa azóta is bizonytalan.
Az eltulajdonított eszközök pedig pótolhatatlanok. Galambos Sándor kára egymillió-kettőszázharmincezer forint körüli, a csapatot legalább kétmillió forint értékű eszköztől fosztották meg. Erre jön még az egyes gépkocsik feltörése során keletkezett rongálási kár. Sajnos, odalett a verseny pillanatait megörökítő kamera is.

– Csak az értékes holmikat vitték el, látszott, hogy bárki is tette, értett hozzá. A botjaim, horgászeszközeim nagy részét elvitték az ismeretlen tolvajok, személyi okmányok nélkül jöttem haza. Azt gondolhatják, hogy horgászeszközöket lehet újakat venni, ám ezek versenybotok! Nem is szólva az érzelmi kötődésről – sajnálkozott a szolnoki bajnok, aki úgy véli, a történtek olyannyira elvették a kedvét, hogy be is fejezi a versenyzést.
Pedig ilyen teljesítmény mellett nagy kár lenne!
Egyébként a szolnoki horgásztársakat is megdöbbentették az olaszországi megméretésen történtek, de nagyon segítőkésznek mutatkoztak. Galambos Sándor lapunknak elmondta, az egyik horgászbolt tulajdonosa például nemcsak gratulálni tért be hozzá, de botot, orsót is adományozott. Más horgászok is felhívták telefonon, hogy különféle horgászeszközöket ajánljanak fel a pórul járt bajnoknak.

hirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »