A Közép- Dunán sem a halászoké a víz!

2016.03.05.

A Fejér Megyei Kormányhivatal végre pontot tett egy év eleje óta húzódó ügy végére! Az Ercsi hálasz Kft-t birtokon kívül helyezte január 1-i dátummal!

Kolibri gumicsónakokhirdetés

Mint ismeretes, a korábbi haszonbérlő, a Közép-dunai Halászati Kft. elkezdte értékesíteni a 2016-os területi engedélyeket a korábbi szakaszára, mondván, semmilyen értesítést nem kapott, hogy nem ő a 2016-os haszonbérlő. Sőt, meg is fenyegette a horgászokat, hogy aki az ő területijük nélkül horgászik, azt feljelentik.

Eközben a MOHOSZ alhaszonbérletbe adta ugyanezt a területet a HOFESZ-nek és a HVDSZ-nek. A horgászok nem igazán tudták, hogy akkor jogilag mi a helyzet. Ennek az áldatlan állapotnak vetett véget a Fejér Megyei Kormányhivatal, mint első fokon eljáró halgazdálkodási hatóság, és határozatában a halgazdálkodási jog jogosultjaként törölte a halász Kft-t és bejegyezte az említett két horgász szervezetet.  

A dokumentum szerint az új haszonbérlők nyilvántartásba vételének kezdete 2016. január 1-e. Az (al)haszonbérlet 15 éves időszakra szól.

A kérdés most az, hogy a ki tudja mennyi területi engedélyt már értékesített halász Kft. milyen álláspontra helyezkedik, és hogyan kívánja rendezni az ügyet.

A Kormányhivatal határozata egyébként nem jogerős, de a fellebbezés nem halasztó hatályú, tehát "fellebezésre tekintet nélkül végrehajtható".

Próbáltuk elérni a halász Kft vezetőit, hogy megismerjük a álláspontjukat, de nem sikerült őket elérni!         

 

Minn Kota elektromos csónakmotorokhirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »