Brutál nagy domolykót fogtak!

2015.03.10.

Egy brit horgásznak jól indult a tavasza a Trent folyón Nottingham közelében. Nemrég ugyanis megfogta élete domolykóját!

3752 termék akcióbanhirdetés

A 38 éves Jonathan Spaulding letett botos módszerrel, pontosabban egy bojlis készséggel várta a szerencséjét hétfőn a Trent folyó egyik kimélyült szakaszán.

A híradások szerint kisméretű, 14 mm-es bojlival csalizott, s PVA tasakban juttatott a horog köré némi etetésre szánt bojlit is. Reggel, 5:30-kor szólalt meg a jelzője, és legnagyobb meglepetésére egy közel 4 kilós domolykót szákolhatott. Komoly pergetőhorgászok eshettek térdre a hír hallatán.

Szerencséje egyébként kitartott, mert a nap folyamán több más hal mellett egy gyönyörű, 6,8 kg-os márnát is szák fölé vezetett.

S, hogy a történet tovább folytatódjon, néhány nap múlva egy pár dekával nagyobb domolykót is sikerült megszákolnia, ami a jó szemű szakemberek szerint ugyanaz, amit korábban megfogott. Itt egy újabb érv a halak visszaengedése mellett!

A Trent folyó egyik legendás horgásza, Bob Roberts megjegyezte, hogy bár a márna kapitális, de hasonlót a folyó több szakaszán is fognak évente tucatjával, viszont ekkora domolykóról még ő sem hallott a folyó vonatkozásában.

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »