Dobóhálós osztrák horgászt csíptek el a balatoni halőrök

2015.10.05. forrás: balatonihal.hu

A BHNp Zrt. halőrei október 4-én reggel a balatonboglári kikötőben, dobóhálóval halászó osztrákokat értek tetten.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Az sms bejelentő vonalon keresztül kapták a jelzést még pénteken arról, hogy a balatonboglári kikötőben, a vitorlások között, a reggeli órákban külföldiek dobóhálóval halásznak. Ezt az információt kis fenntartással kezelték, hiszen az információban megjelölt reggel 7 és 8 óra közötti időszakban már sokan horgásznak a kikötőben, ennek ellenére a kollégák ellenőrizték a bejelentés helyességét.

Legnagyobb meglepetésükre, október 4-én szombaton, reggel fél nyolckor sikerült tetten érniük egy osztrák állampolgárságú horgászt, aki a vitorlásoknak fenntartott kikötő szakaszon egy két méter átmérőjű dobóhálóval fogott csalihalat magának. A tettenérés után elmondta, hogy nem tudta azt, hogy a dobóháló Magyarországon halászeszköznek számít, így használata a horgászoknak nem megengedett. Mielőtt azonban megsajnálnánk a szegény osztrák horgászt, el kell mondanunk azt, hogy amikor észrevette a halászati őröket, azonnal menekülni kezdett, annak ellenére, hogy horgász engedéllyel rendelkezett.

Az osztrák horgászt a halőrök feltartóztatták, majd értesítették a rendőrséget. Az eljárást vele szemben orvhalászat miatt a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányságon megkezdték.

Ezúton is köszönik a bejelentőnek a segítséget.

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »