Megdöbbentő felmérés: dobhatja a párja, ha ez a hobbija

2017.04.03. forrás: blikk.hu

Szétverheti a párkapcsolatot a túlzásba vitt hobbi, minden ötödik nő szakított már kedvesével, mert nem bírta elviselni a másik kedvtelését.

Indul a harcsaszezon!hirdetés

A Csajok és Pasik társkereső oldal készített felmérést a párkapcsolat és a hobbi összefüggéseiről. A kutatás szerint a legkevésbé népszerű hóbortok között találjuk az extrém állattartást, a testépítést és a vásárlási kényszert. A leginkább gyűlölt szenvedély viszont furcsamód a horgászat lett.

Vannak olyan hobbik is, amiket kifejezetten szexinek találnak a hölgyek és az urak. A nők például azokat a férfiakat imádják leginkább, akik szabadidejükben motoroznak, küzdősportra járnak vagy otthon sütnek-főznek. Még jobb, ha mindezt egyszerre. A férfiak mindeközben a zuhanyozás közben énekelő hölgyekért vannak oda, de többségüknek bejön az is, ha kedvesük rúdtáncol, esetleg jógagyakorlatokat végez.

Persze legjobb, ha mindketten ugyanazzal a tevékenységgel töltik szabadidejüket, de azt nem várják el a hölgyek az uraktól, hogy közösen pörögjenek a rúdon.

A pecázás osztja meg leginkább a párokat. A Nagybudapesti Horgászok Egyesületének ügyvezető elnöke szerint nincs ebben semmi furcsa.

– A nők többsége ostoba foglalatosságnak tartja a horgászatot, pedig 400 ezer igazolt horgász van Magyarországon, a lakosság 4 százaléka – hívta fel a figyelmet Ferenczy Dénes(75). A főtitkár maga is szenvedélyes pecás, 63 éve horgászik, és állítja, nem tudná enélkül elképzelni az életét.

– Sok házasságot láttam tönkremenni a horgászat miatt, viszont én szerencsésen választottam: a feleségem már 40 éve tolerálja a szenvedélyem, nem veszekszik, bár nem is tart velem. A megismerkedésünkkor közöltem vele, hogy van ez a hülyeségem, el kell tűrnie. Tudomásul vette. Bár a nők eleinte még a patás ördögre is rábólintanak.

Nem volt ilyen szerencsés Both Zoltán vadállatbefogó, aki el is vált a szenvedélye miatt. Madárpókon, gyíkokon kívül 14 kígyót is tart otthonában, és nyaralni is magával viszi kedvenceit.

– Számomra a kígyóim, gyíkjaim teljes értékű családtagok. Az ő etetésük és takarításuk az első. Ezt nehezen tolerálta a volt feleségem, és az is kiverte nála a biztosítékot, amikor megengedtem, hogy a kígyók az ágyon tekeregjenek – vallotta be Both Zoltán. Nem tagadta el azt sem, hogy volt, amikor jobban aggódott amiatt, hogy a kígyó ne kapjon napszúrást, mint a kedvese.

– Amikor választás elé állított a feleségem, azt feleltem, nincs szükségem gondolkodási időre, a kígyókat választottam – jegyezte meg a vadállatbefogó.

Makai Zoltán pszichológus szerint még ha úgy is látszik, hogy egy hobbi az, ami veszélyezteti a párkapcsolatot, ott az csak egy tünet, valójában egész más a baj.

– A túlzásba vitt hobbi sokszor menekülés a konfliktusok vagy épp maga a párkapcsolat elől, egyfajta alibiként szolgál, hogy miért nincs idő közös időtöltésre. A túlsó oldalról nézve ugyanígy kóros lehet, ha a másik fél folyton veszekszik a párja szenvedélye miatt. Ő jó eséllyel valójában csak birtokolni akarja a párját, mert ha a kedvese nincs jelen, önértékelési problémák miatt ő szorongani kezd. Ezek már csak tünetek, amelyek jelzik, hogy baj van, de valójában nem ezért megy tönkre a párkapcsolat – vélekedett a felmérésről a lélektudós.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »