Online ingyenhitel
Bot+orsó kedvezmény

Április 1-jén kezdődik a csónakos tilalom!

2017.04.01. forrás: balatonihal.hu

Holnaptól véget ér az általános ragadozóhal-fogási tilalom, de kezdetét veszi a csónakos tilalom. A ragadozó halak közül csukára és harcsára tehát szabad már horgászni, de csak partról.

Gator bakancs 640hirdetés

 Április 1-jén, azaz holnap véget ér a Balatoni Horgászrend 5. pontjában részletezett ragadozós tilalom, de mivel a süllőt, a kősüllőt, a balint és a sügért április hónapban is védi tilalmi idejük, ezért a ragadozó fajok közül csak harcsára és csukára szabad majd horgászni.

Holnap egyúttal életbe lép a horgászrend 6. pontja, amely az áprilisi csónakos tilalmat szabályozza. A szabálypont részletesen körülírja a kivételezett északi parti területeket, ahol azonban csak békés halakra szabad csónakból horgászni.

Jó hír a ragadozó-hal horgászoknak, hogy idén április 29. és 30. hétvégére esik, emiatt a süllő, a balin és a sügér fajlagos tilalma előbb véget ér. Társaságunk ehhez igazítja a fent is említett csónakos tilalmat, tehát április 29-én szombaton 00:00-tól már akár csónakból is szabad az említett ragadozókra horgászni. Arra azonban felhívjuk a horgászok a figyelmét, hogy a kősüllő fajlagos tilalmi ideje június végéig tart!

 

hirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »