Fekete péntek 4.

Börtönbüntetés balatoni orvhalászat miatt

Sohasem rendelkezett halászatra jogosító okmánnyal, de jó ideje horgászengedéllyel sem az a többszörösen visszaeső orvhalász, akinek tavaly áprilisi ügyére a napokban tett pontot a Kaposvári Törvényszék – számolt be honlapján a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.

Fekete péntek hét - 640
hirdetés

 Olvasóink többször találkozhattak már az F. L. monogrammal a halőrzési híreket böngészve. Ez a jövőben is könnyen megtörténhet, ugyanis a hatóságoknak folyamatosan ad munkát a halőrök előtt már jól ismert orvhalász. Egy ilyen nyomozati, majd végrehajtási munka ért most véget a Kaposvári Törvényszéken. A másodfokon eljáró bíróság – helybenhagyva a Marcali Járásbíróság által elsőfokon kiszabott büntetést – egy év és három hónap börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte a vádlottat és két évre eltiltotta a közügyektől.

F. László 2017 novemberében szabadult egy korábbi, szintén orvhalászat miatt rá kiszabott börtönbüntetésből, ám a jó útra térés helyett tavaly is folytatta üzelmeit, melyek szerencsére nem maradtak titokban. A balatoni halőrök három esetben érték tetten, amint eresztőhálóval orvhalászott a nyugati medencében. A mostani döntés mellett két tavalyi ügy még folyamatban van, az ítéletekről beszámolunk – ígéri a halgazdálkodási cég.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

A bor.nemisszaA bor.nemissza (fikanick)
10 hónapja

Biztos munkát ad F. L.
Mindig lehet rá számítani.
Mi lesz nélküle 2-3 évig?
Halőrök generációi nevelődtek-nek rajta.
Igazi sikertőrténet.

1
hirdetés (x)
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Fekete péntek hét - 1200

hirdetés