Őszi-téli ruhavásár 2.

Bomba a Dunában

Pergetőhorgászok bombát találtak az Ercsi feletti Duna-parton.

C-protekt
hirdetés

A Hofesz-Hvdsz Halászati Őrszolgálattól kaptuk az alábbi híreket:

"Kedves Olvasónk !
A ma délutáni, esti szolgálatunk érdekesen alakult. A 12-24-ig tartó hajós járőrben Zoltán, Zsolt, Viktor és Rikárd halászati őrök, valamint Erika, az egyik százhalombattai vízi polgárőr vettek részt. A két hajóval tartott ellenőrzés Érd-Ercsi közti Duna szakaszt érintette, mindkét partján, valamennyi horgászhelyén.
Viszonylag sok horgásszal találkoztunk. Zsákmányuk is akadt szépen: süllő, csuka, nagytestű- jászok, paducok és dévérek formájában.

Sajnos Ercsi alatt 2 fő ellen halvédelmi eljárást kellett indítanunk, mert nem rendelkeztek semmiféle horgászatra feljogosító okmánnyal. Ennek ellenére teljes nyugalomban és kényelemben, 2-2 bottal fenekeztek egymás mellett.
Ercsi fölött épp két pergető horgászt ellenőriztünk, amikor is az igazoltatás végi rövid beszélgetés után az egyikük megkérdezte:
"A bombát kinek kell bejelenteni ? Megnézitek, itt van mellettem ?"
És már mutatta is a tőle 3 méter távolságban, a kimosódott partoldalban fekvő robbanó testet.

Természetesen megnéztük. Hát igen, ha nem is bomba, de egy jól fejlett aknavető szárnyas gránát féleség rozsdásodott, lényegében a horgászhely alatt ...

Azonnal megjelöltük a robbanótest helyét. Bemértük a GPS koordinátáit is. Telefonon értesítettük a Dunai Vízirendészet, Budapesti Örsét és pontosan megadtunk az adatokat.
Rövidesen az Ercsi rendőrségről kerestek meg minket, hogy mutassuk meg a gránátot. A két fős rendőri járőrt kivittük a helyszínre a hajóval. Ott rendőrségi szalaggal körbekerítették. Időközben bejelentkeztek a tűzszerészek is, akik közölték, hogy vették a jelzést és intézkednek a mielőbbi elszállításáról.
Ezúton is megragadjuk az alkalmat, hogy felhívjuk a horgásztársak figyelmét arra, hogy a Duna medre és partjai még számos fel nem robbant bombát, lőszert rejtenek. Ezek még annyi év távlatában is veszélyt jelenthetnek ! Ezért megtalálásuk esetén ne piszkálják ! Haladéktalanul jelezzék a 112-es segélyhívón, vagy a 107-es rendőri telefonszámon."

(Pfeifer Rikárd)

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

	JRC ágy + hálózsák szett 640
hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Alfa feeder szett

hirdetés