A US Fish and Wildlife Services igazgatójának rendelete feldühítette a sporthorgászokat

2017.01.24. forrás: asafishing.org

Azon a napon, mielőtt Obama elnök elhagyta hivatalát, a US Fish and Wildlife Service kiadott egy rendeletet, miszerint fokozatosan elrendeli a káros horgászfelszerelések és csalik betiltását az általuk kezelt több százezer négyzet-kilóméter területeken.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

A US Fish and Wildlife Services igazgatójának rendelete: megkövetelik a nem toxikus lőszerek és horgászfelszerelések a lehető legteljesebb mértékben való használatát a US Fish and Wildlife Services tulajdonában lévő több százezer négyzet-kilóméternyi területein 2022 januárig, kivételt képeznek azok az esetek amikor egészségügyi vagy bűnüldözési célzattal történikszennyezés

Scott Gudes, az American Association Sportfishing (ASA) alelnöke, a szabadidős horgászat képviselője kiadott egy nyilatkozatot miszerint:

Az ASA véleménye szerint ez az egyoldalú politikai döntés amivel betiltják a vezető vadász- és horgászfelszerelés gyártókat, romba döntik a fejlődő ipart és figyelmen kívűl hagyják ennek befolyásoló tényezőit gazdasági és társadalmi szempontok szerint is. mondta Gudes.

Korlátozott esetekben, amikor az adott horgászfelszerelés bizonyítottan károsítja a helyi vadállományt, az ASA támogatja azokat az intézkedéseket, hogy minimálisra csökkentsék vagy megszüntessék ezeket a hatásokat. Azonban szükségtelen a teljes betiltás. 

Gudes reméli, hogy a US Fish and Wildlife Services új vezetősége figyelmen kívűl hagyja ezt a rendeletet és együtt dolgoznak majd a megoldásokon és módosításokon.

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »