Betiltják a halászatot

2015.03.18. forrás: vg.hu

"Kereskedelmi célú halászati engedély a 2016-os naptári évre, valamint az azt követő naptári évekre nem adható ki" – olvasható a halgazdálkodási törvényt módosító javaslatban, ez pedig a tervezet elfogadása esetén a hagyományos értelemben vett halászati tevékenység betiltásával egyenlő.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Szakmai körökben kétféle magyarázatot hallani a meghökkentő lépésre: az egyik, hogy a horgászokkal köztudottan szimpatizáló Áder János államfőnek tettek egy viszonozó gesztust – ugyanúgy, ahogy korábban a balatoni halászat betiltásával –, a másik szerint a fogyatkozó táború kormányoldal a horgászok soraiból szeretne új híveket verbuválni - írja a Népszabadság. A két megközelítés közös pontja, hogy a meglévőnél nagyobb érdekellentétet feltételez a horgászok és a halászok között. (A hobbiból, horoggal halat fogó horgászok rendszerint elégedetlenek a fogásokkal, és olykor a hivatásos halászokat teszik meg bűnbaknak.)

A Népszabadság úgy tudja, kormányzati körökből a halászati érdekképviseleteknek megüzenték: ne nagyon fáradjanak módosítókkal, a halászat betiltása eldöntött politikai kérdés. A horgászokat a kormány perspektivikusabb csoportnak tartja: bár a számuk a szegényedés és a középréteg összezsugorodása miatt csökken, még mindig mintegy 300 ezren vannak, és nagyon nem mindegy, hogy hova szavaznak a következő választáson.

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »