Beszóltam

2016.04.07. forrás: Szobapeca

Beszóltam a képedre? Arra, amin a tegnapi zsákmányod volt. A konyhaasztalon. Igen. Azt mondtam, hogy ne így csináld. Ne haragudj, nem megbántani akartalak. Nem akartam, hogy megváltozz. Nem akartam, hogy ne vigyél haza halat. Nem akartam semmit mondani a C&R-ről. Nem akartalak lehülyézni. Semmi mást nem akartam, csak annyit mondani, hogy szerintem ez így nem jó. Elmagyarázom, ha tovább olvasol. Szeretném, ha megértenéd.

Haswing elektromos csónakmotorokhirdetés

A net bármely felületén komoly, személyeskedő viták alakulnak ki, amikor valaki feltesz egy halas fotót (mondjuk a zsákmányt ábrázolja a vágódeszkán, egy szép halat a garázs előtt vagy földre téve), mások pedig azt mondják, hogy ez nem méltó, nem helyes. Sokan a kép készítőjének védelmére kelnek, hagyjál már a C&R-rel, facebookhorgász (bármit is jelentsen ez…), meg a disznót is megsiratod-e stílusú kommentekkel.

Mondom: Tételezzük fel, hogy a peca a kép készítője számára sem csupán halhúst jelent. Mert ha igen, akkor nincs érvem. Tegye a konyhaasztalra, fotózza le, posztolja. De ha csak egy kicsit is többről van szó, ha a dologban van egy csepp játék, egy csipetnyi a természetből, valami kis zsigeri, ősi dolog. Nos, akkor megérti, hogy mit jelent a zsákmány tisztelete. A legyőzött ellenfél méltóságának megőrzése. Csupán erről van szó.

A vízparton, kézben tartva vagy biztonsággal elhelyezve, élve lefotózott hal iránt a horgászban van tisztelet. Nem mindig sikerül a kép szépen, talán mi magunk sem mutatunk mindig jól rajta, s a zsákmány valós méreteit sem adja vissza minden fotó. De megtettük azt, ami ellenfelünket megilleti. A hazavitt hús értékes és finom. A szabályok adta keretek közt vigyen mindenki annyit, amennyire szüksége van. A vágódeszkára tett, garázs előtt lekapott, földre dobott halról készült fotóban egy dolog nincs. Méltóság. Ezt hiányolom, ezt tettem szóvá. Ennyi.

Sebile Flatt Shad vertikális harcsawobblerhirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »