200 bálna vére festette vörösre a tengert

2015.07.25. forrás: index.hu

Kevés brutálisabb népszokás van ma a világon, mint a Feröer-szegeteké, ahol minden évben több száz bálnát és delfint gyilkolnak le egyszerre.

3752 termék akcióbanhirdetés

Egy állatvédő szervezet most videóra vett egy ilyen népünnepélyt: csütörtökön egy Bøur nevű faluban brutálisan lemészároltak 150 bálnát az Atlanti-óceán északi részén fekvő szigeten.

Az látszik, hogy hajókkal a part felé terelik a bálna csapatot, majd a partról több száz ember ront nekik a vízben láncokkal és addig fojtogatják, szaggatják és szúrják a szerencsétlen bálnákat, amíg mind meg nem halnak, és a több száz állat teteme vörösre nem festi az egész partot. Egészen elképesztő látvány, ahogy a konkrét vérfürdőben nyakig ázó emberek partra hurcolják az általuk legyilkolt bálnatetemeket.

Először délután 2-kor öltek meg 150 bálnát, majd éjjel fél11-kor további 50-et. Az állatvédő szervezet két tagját, akik megpróbálták megakadályozni az akciót, letartóztatták.

Ezt a tömeges bálnagyilkolást, vagyis grindadrápot minden évben megrendezik, jellemzően nyáron. Ezeréves hagyomány a szigeteken, és az sem akadályozta meg, hogy számos állatvédő küzd a kegyetlen hagyomány ellen. A bálnák húsát a sziget lakói szétosztják egymást közt.

Ugyan ez az eljárás illegális az Európai Unióban, a Feröer-szigetek dán protektorátus, és az állatvédő szervezet szerint az egész a dán tengerészet beleegyezésével történt a vadászat.

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »