Egy horgász meghalt a motorcsónak balesetben

2015.08.15.

Mintegy 50 km/h sebességgel száguldott az éjszakában a mótorcsónak, amikor egy vízben álló fának ütközött.

BLACK FRIDAY napok meghosszabbítvahirdetés

Öt fő indult horgászni Észak-Dakotában a Devils Lake-en, de egyikük, a 26 éves April Stenger nem úszta meg élve a kalandot. A társaság egy erős külmotorral felszerelt alu sügerező csónakkal száguldott hazafelé, amikor éjjel 2:45 körül egy masszív, vízből kiálló fának ütköztek a hajóval. Olyan szerencsétlenül telibe kapta a csónak a fát (ahogy a fotón is látszik), hogy nem tudott egyik irányba se megcsúszni mellette, óriási negatív gyorsulással, drasztikusan állt meg. Ezért lettek igen súlyosak a következmények.

A csónak több utasa kirepült a vízi alkalmatosságból az ütközés nyomán, s mindannyian súlyos sérüléseket szenvedtek. A csónak vezetője, az 54 éves Tom Burns a kormányállás mögött megúszta törésekkel, őt mentő vitte kórházba, további 3 fő sérülései kritikusak voltak, őket helikopterrel szállították el, míg az említett fiatal lány, April Stenger a helyszínen életét vesztette.

Nem gyakoriak, de jellemzően nagyon súlyos következménnyel járnak a hasonló vízi balesetek. Általában hidak pilléreinek, vízben álló fáknak, nagyob bólyáknak mennek neki a szerencsétlenül járt horgászok. A nagy sebesség és a biztonsági öv hiánya miatt ilyenkor az utasok menthetetlenül csapódnak vagy a tereptárgynak, vagy jobb esetben csak kirepülnek a vízbe. Egy eszméletét vesztett embernek a vízben sincsenek túl jó esélyei.
 

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »