23 pontyot vitt volna a Balatonból - lebukott!

2016.03.29. forrás: sonline.hu

Többen is megsértették a darabszám-korlátozást a déli Balaton-parton, kihasználva, hogy a pontyok a sekélyebb területek felé indultak.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

 A gyorsan melegedő víznek köszönhetően jobban kapnak a balatoni pontyok, s ez több eljárást is eredményezett a napokban a Zamárdi és Keszthely közötti partszakaszon – tájékoztatott honlapján a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. Többen is megsértették ugyanis a darabszám-korlátozást a déli Balaton-parton, kihasználva, hogy a pontyok a sekélyebb területek felé indultak.

Az ellenőrzések során gyakran találkoztak az őrök helytelenül vezetett fogási a naplóval is, de előfordult engedély nélküli és a megengedettnél több botos horgászat is. Sajnos évtizedes tapasztalat, hogy néhány horgász nehezen tud ellenállni az ilyenkor kínálkozó lehetőségnek.

A legmohóbb pecás – akit Balatonfenyves térségében kaptak el – a megengedett három ponty helyett, huszonegyet akart hazavinni, így a halgazdálkodási törvény megsértése miatt kell felelnie. A társaság halászati őrei ebben az időszakban fokozottan figyelik a horgászzsákmányt. Jóllehet a többség megelégszik a napi kvótával, a renitensek képtelenek az önmegtartóztatásra.

A halbőséghez az idén az is hozzájárul, hogy márciusra már betelepítették az éves pontymennyiség közel egyharmadát.

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »