Gond lehet a balatoni busákkal a strandokon

2015.06.14.

Már több olvasónk jelezte, hogy kis vízben szédelgő busákkal találkoztak a Balatonon. Többen kézzel meg tudták azokat fogni. Az igazi gond a dögökkel lesz.

Évindító horgászvásár 640hirdetés

A balatoni busák egy része legyengülve jelenik a sekélyben. Ezekből jó néhány elpusztul, és a hatalmas lebegő testek látványa elsősorban a strandok környékén nem tesz jót az idegenforgalomnak.

A legnagyobb közösségi portálon az elmúlt héten több horgász is beszámolt hasonlókról, tegnap pedig az origo.hu egyik olvasója küldött be képeket egy strandon riadalmat okozó óriási busáról. A tetemet a parthoz sodorta a szél, láthatóan még friss volt, így feltehetően túl nagy bűzt még nem árasztott.

Két rátermett fiatalember végül kihúzta a fürdőzők közül az elpusztult halat. Az Origo először harcsának vélte, úgyhogy valószínűleg nem horgász volt a hírügyeletes.

A busák döglésének jelenlegi mértéke még nem lépi át a természetes elhullás kereteit. Egyelőre nincs információnk arról, hogy akár a vízkezelő, akár a limnológiai intézet közzé tett volna információt a halpusztulás okairól.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »