Ezeket a sárga bójákat kerüld a Balatonon, ha nem szeretnél büntetést

2022.04.29. forrás: https://balatonihal.hu/Hirek/Szombaton-kezdodik-a-ragadozos-horgasz-szezon

A Balatonon a sárga bójákkal jelölt kíméleti területeken tilos horgászni, és áthaladni is.

Prologic Cruzade horgász székhirdetés

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. az alábbi közleményt adta ki:

Szombaton kezdődik a ragadozós horgász-szezon

Április 30-án véget ér a süllő, a balin, a csuka és a sügér fajlagos fogási tilalma, egyúttal feloldódik a Balatoni Horgászrend 31. pontjában leírt „általános ragadozós tilalom” és a 32. pontban kifejtett „csónakos horgászati tilalom” is.

Ebben a március 1-jén megjelent cikkünkben már megírtuk, hogy mivel április utolsó napja idén szombatra esik, egy nappal korábban véget érnek a bevezetőben is említett korlátozások.

Szeretnénk azonban ismét felhívni a Horgásztársak figyelmét az alábbi képen is látható sárga bójákkal körül határolt négyszög alakú kíméleti területekre, ahol tilos horgászni vagy áthajózni. Kollégáink megvizsgálták a süllőfészkeket, azokon süllőikrát már nem találtak, azonban a nagy számban előforduló keszegikra miatt még a vízben hagyjuk őket azok biztonságos lekelése érdekében. Ilyen elzárt területekkel találkozhatunk a Balatonvilágos, Tihany, Fonyód és Balatonberény települések előtti vízterületeken.

Szeretnénk kérni, hogy ha olyan horgásztársat látnak, aki a tájékozatlansága okán mégis behajózna, vagy kívülről bedobva horgászna az elzárt területeken, legyenek szívesek felhívni a figyelmét a szabálytalanságra!

D.A.M. XTherm Winter 2 részes vízálló, halk thermoruha szetthirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »