Az idei év első haltelepítése

2015.03.20. forrás: baon.hu

Ebben az évben első alkalommal telepítettek halat a Szikra és az Alpári Holt-Tiszába, a tervezetthez képest egy héttel később.

3752 termék akcióbanhirdetés

Háromnyaras pikkelyes pontyokat telepített a Sporthorgász Egyesületek Bács-Kiskun Megyei Szövetsége tegnap reggel a két holtágba. Azért csak most, nem pedig egy héttel hamarabb, mert a Tisza vízszintje magas volt, és nem akartak kockáztatni egy esetleges árvíz miatt. Akkor ugyanis értelmetlen lett volna a telepítés.

A halakat Szajolból hozták és összesen huszonhatezer kiló került a két vízbe, 10 400 kilót a Szikrai, 15 060-at pedig az Alpári Holt-Tiszába tettek. Mind a két holtágnál csak egy helyen engedték a vízbe a pikkelyeseket, nem akarták ugyanis azt, hogy a teherautó elakadjon a saras úton.

Tiszaalpáron népes horgászcsoport fogadta a rakományt. Amint azt Barta Lajos ,a helyi horgász egyesület elnöke elmondta, az elkövetkezendő időszakban minden bizonnyal sokan fognak majd a part szélére, vagy a csónakba ülni, hogy sikerüljön horogra akasztani a pontyokat. Nem csak Juhász János, a halőrök csoportvezetője, de a horgászok is, akik látták a telepítést, elégedetten nyilatkoztak a halak méretéről.

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »