Átadták a Balatoni Horgászatért életműdíjakat

2016.11.06. forrás: balatonihal.hu

Szöllősi József és Borbáth Balázs kapta idén a Balatoni Horgászatért életműdíjat. A díjjal a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. azoknak a munkáját ismeri el 2015 óta, akik sokat tettek a balatoni horgászat népszerűsítéséért, a horgászélet szervezéséért, a horgászifjúság oktatásáért. Az oklevelet és az azzal járó örökös balatoni horgászengedélyt a III. Balatoni Horgászkonferencián adta át a két horgásznak Szári Zsolt vezérigazgató.

Évindító horgászvásár 640hirdetés

Szöllősi József, nyugdíjas matematika-fizika szakos tanár 1949 óta horgászik, 1961 óta a fonyódi horgászélet aktív szereplője. Előbb a Fonyódi Sporthorgász Egyesület ifjúsági felelőseként, egyengette az ifjú horgászok útját, később az egyesület elnökeként és a megyei szövetségben is szerepet vállalva élte meg, hogy a tagság 400- 450 fő közöttire duzzadt. Vezetőségi tagsága alatt készült el az első fonyódi horgásztanya 1964-ben, majd a jelenlegi helyén lévő második is. 17 évig volt a MOHOSZ Somogy Megyei Intéző Bizottságának, majd a Horgászegyesületek Somogy Megyei Szövetségének elnökségi tagja.

 

 

Borbáth Balázs halpreparátor és balatoni horgász, aki alig négy évesen fogta meg élete első halát a Dunán. Kilenc éves korától már rendszeresen a Balatonnál horgászott, Alsóörsön előbb a pontyokra, majd később már a balinokra és a csukákra is komoly veszélyt jelentett. 1983 és 1997 között– már balatonfűzfői lakosként – a MOHOSZ balatoni bizottsága halőri állományának tagja volt. 1982 óta a balatonfűzfői horgászegyesület tagja, 1989-től kezdve tag a tihanyi horgász egyesületben is. Zákonyi Botond a Balaton és vidéke című útikönyvben a Balaton egyik legjobb horgászaként említi. A halra, mint hátrányos helyzetű játszótársra, valamint asztalra kerülve, mint finom ételre egyaránt szeretettel tud gondolni, azaz tiszteli és védi is a halakat amellett, hogy gasztronómiailag is profin bánik velük.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »