Őszi-téli ruhavásár 2.

Átadták a Balatoni Horgászatért életműdíjakat

Szöllősi József és Borbáth Balázs kapta idén a Balatoni Horgászatért életműdíjat. A díjjal a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. azoknak a munkáját ismeri el 2015 óta, akik sokat tettek a balatoni horgászat népszerűsítéséért, a horgászélet szervezéséért, a horgászifjúság oktatásáért. Az oklevelet és az azzal járó örökös balatoni horgászengedélyt a III. Balatoni Horgászkonferencián adta át a két horgásznak Szári Zsolt vezérigazgató.

DAM XTherm termoruha szett 640 2
hirdetés

Szöllősi József, nyugdíjas matematika-fizika szakos tanár 1949 óta horgászik, 1961 óta a fonyódi horgászélet aktív szereplője. Előbb a Fonyódi Sporthorgász Egyesület ifjúsági felelőseként, egyengette az ifjú horgászok útját, később az egyesület elnökeként és a megyei szövetségben is szerepet vállalva élte meg, hogy a tagság 400- 450 fő közöttire duzzadt. Vezetőségi tagsága alatt készült el az első fonyódi horgásztanya 1964-ben, majd a jelenlegi helyén lévő második is. 17 évig volt a MOHOSZ Somogy Megyei Intéző Bizottságának, majd a Horgászegyesületek Somogy Megyei Szövetségének elnökségi tagja.

 

 

Borbáth Balázs halpreparátor és balatoni horgász, aki alig négy évesen fogta meg élete első halát a Dunán. Kilenc éves korától már rendszeresen a Balatonnál horgászott, Alsóörsön előbb a pontyokra, majd később már a balinokra és a csukákra is komoly veszélyt jelentett. 1983 és 1997 között– már balatonfűzfői lakosként – a MOHOSZ balatoni bizottsága halőri állományának tagja volt. 1982 óta a balatonfűzfői horgászegyesület tagja, 1989-től kezdve tag a tihanyi horgász egyesületben is. Zákonyi Botond a Balaton és vidéke című útikönyvben a Balaton egyik legjobb horgászaként említi. A halra, mint hátrányos helyzetű játszótársra, valamint asztalra kerülve, mint finom ételre egyaránt szeretettel tud gondolni, azaz tiszteli és védi is a halakat amellett, hogy gasztronómiailag is profin bánik velük.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

DAM XTherm termoruha szett 640
hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
DAM XTherm termoruha szett

hirdetés