Alacsony a vízállás, kevés az oxigén

2015.08.06. forrás: szon.hu

Több bejelentés is érkezett a napokban megyénk horgászaitól a Sporthorgász Egyesületek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közhasznú Szövetségéhez. A természetért aggódó pecások a Tisza vízminőségével foglalkoztak a bejelentésekben.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

A horgászok egyrészt rengeteg kagyló elpusztulásáról számoltak be, másrészt napokon keresztül nagy mennyiségben kisebb testű halakat figyeltek meg úgynevezett „pipálás” közben a víz felszínén.

De vajon ki vette ki a vízből a zoxigént?

Szerkesztőségünk a felvetésekkel kapcsolatban megkereste az illetékeseket is, s a folyó vízminőségével kapcsolatban a következő választ kapta katasztrófavédelem megyei igazgatóságától:

„Soron kívüli ellenőrzést tartott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Vízügyi Hatósága július 31-én, pénteken a Tisza folyó Timár és Tiszabercel közötti szakaszán, ahol nem találtak a hatóság munkatársai halpusztulásra utaló jeleket. Az alacsony vízállás miatt a vízben az oldott oxigén jelenléte kevesebb, ezért a halak pipálása több helyen is előfordult az elmúlt időszakban.

A Vízügyi Hatóság a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatósággal és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályával közösen készen áll az esetleges későbbiekben felmerülő problémák kezelésére.”

 

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »