A Loch Nessi-i szörny csak egy nagy harcsa

2015.07.20. forrás: index.hu

A Loch Ness-i szörny talán nem más, mint egy hatalmas harcsa - állapította meg egy férfi, aki huszonnégy évet töltött a híres skóciai tónál, hogy megfejtse a rejtélyt.

3752 termék akcióbanhirdetés

Az ötvenkét éves See Feltham szerint az a legvalószínűbb, hogy hatalmas hal lakik a vízben, lehet, hogy egy harcsa.

"Nem mondom, hogy ez az egyetlen magyarázat" - mondta a férfi. Feltham bekerült a Guinness Rekordok című könyvbe, mert az övé lett a leghosszabb idejű Nessie-virrasztás, írja az MTI.

A harcsa akár négyméteresre és négyszáz kilogrammosra is megnőhet, bár általában ritkán hosszabb két méternél, és legalább harminc évig él. Feltham elmélete szerint a kelet-európai eredetű harcsát, amely a folyókon és a csatornákon át az egész kontinensen elterjedt, akár a Loch Ness vizében is meghonosíthatták. A teóriát semmilyen hivatalos dokumentum sem támasztja alá.

"Egyesek szerint tokhalról, mások szerint angolnáról, vagy a már kihalt plezioszauruszról van szó. Páran azt hiszik, a tó mélyén űrhajó fekszik, talán azt remélik, Nessie valami sokkal izgalmasabb dolog, mint egy közönséges harcsa" - magyarázta Feltham, aki a kutatást nem hagyja abba.

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »