A horgászturizmus Vas megyében is segíti a gazdasági felemelkedést

2014.07.14. forrás: MTI

Magyarországon több mint 300 ezren hódolnak a horgászatnak, és külföldről is egyre nagyobb az érdeklődés, a horgászturizmus élénkülése a Vas megyei térségek számára is kedvező lehetőségeket kínál a gazdasági felemelkedéshez - mondta Puskás Norbert, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke az MTI-nek.

Prologic Cruzade horgász székhirdetés

  Kiemelte: Vas megyében a Gyöngyös és a Pinka patak az élőhely-rehabilitációs programnak köszönhetően ismét alkalmas a sebes pisztráng horgászatára, és a Rábán is zajlik több őshonos halfajta - például a márna és a paduc - visszatelepítése.

Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt években európai uniós támogatással több vasi patakon valósult meg élőhely-rehabilitáció, és a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság, valamint az Őrségi Nemzeti Park is sokat tett a megye természetes vizeiért.

Egyre több hallépcső, holtág-rehabilitáció valósul meg, és várhatóan a következő uniós támogatási ciklusban is folytatódik a program - tette hozzá.

Puskás Norbert szerint az emberek gyorsuló életviteléhez, egyre csökkenő szabadidejéhez és élmény-centrikusságához igazodva kell megteremtetni a turisztikai kínálatot, hogy a vadregényes, kereső horgászat mellett legyenek intenzíven telepített, azonnali fogási élményt biztosító horgászvizek is. Az ilyen helyszínek gyakran kiegészítő turisztikai szolgáltatásokat is nyújtanak a család többi tagja számára.

Elmondása szerint ezt a kínálatot akarták bővíteni azzal, hogy a Lukácsháza és Kőszeg között található, elsősorban árvízvédelmi célokat szolgáló Abért II. tavon kizárólag a halelvitel nélküli sporthorgászatot engedélyezik.

Puskás Norbert szólt arról is, hogy szövetségük július 19-20-án először rendezi meg a Pinka-völgyi Halas Napok rendezvénysorozatot, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a térség természeti értékeire és a horgászat lehetőségeire, valamint népszerűsítse a halételek fogyasztását.

D.A.M. XTherm Winter 2 részes vízálló, halk thermoruha szetthirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »