A horgászbotja okozta halálát

2016.02.25. forrás: szekelyhon.ro

A Gyergyóremetén február 10-én történt horgászbaleset áldozatát a szerencsétlenséget követően kiterjedt égési sérülésekkel szállították a gyergyószentmiklósi kórházba, majd Bukarestbe. A fiatal férfi ezt követően még négy napot élt.

Évindító horgászvásár 640hirdetés

A Vashídnál történt eset nem egyedi, mintegy tíz évvel ezelőtt egy balánbányai férfi szenvedett halálos balesetet. Az okok hasonlóak voltak: a vasúti hídon haladt át a Maros egyik partjáról a másikra, amikor vállára vett horgászbotja közel került a magasfeszültségi vezetékekhez. Áthúzott az áram. Az évekkel korábbi esetben a helyszínre érkező hatóságok már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A remetei fiatalt négy napig sikerült életben tartani.

A Vadász és Sporthorgász Egyesület gyergyószentmiklósi szervezetének elnöke, Tamás Kálmán elmondta: fontos minél több embernek felhívni a figyelmét: óriási veszélyt jelent, ha felfelé tartott horgászbottal haladnak el magasfeszültség alatt. „A karbonbot szénszálas, úgy viselkedik, mint egy villámhárító. A figyelmetlenség a horgász életébe kerülhet, legyenek óvatosak!” – fogalmazott az egyesületi elnök.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »