A hal körül forog a világ a hétvégén Tiszafüreden

2017.07.04. forrás: haon.hu

Tiszafüred – A turizmus fejlesztésében, a programok kiajánlásában igazi partnerre találtak Debrecenben. Ezt Kovács Sándor, Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés elnöke mondta a térség legrégebbi és legnagyobb rendezvénye, a Tiszafüredi Halas Napokat beharangozó sajtótájékoztatón Tiszafüreden pénteken.

3752 termék akcióbanhirdetés

– Az esemény jól illeszkedik abba a megújult turisztikai koncepcióba, amely minél változatosabb élményt kíván nyújtani az idelátogatónak. Kiemelte: az a céljuk, hogy Debrecentől a Hortobágyon keresztül a Tisza-tóig ne csak pár napra, hanem akár egy hétre szóló lenyűgöző élményt adjanak a turistáknak.

– Tiszafürednek évről évre megtisztelő feladat és kihívás, hogy az 1978-ban először megrendezett és azóta sok évtizedes múltra visszatekintő halas napokon mindig új ötleteket és sok embert érdeklő programokat tudjon megvalósítani – mutatott rá Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere. A település vezetője elmondta, hogy július 7-én délután a hagyományos karneváli menetben félezer résztvevő – köztük debreceniek is – vonul fel a városon keresztül a Halas térre. Három napon keresztül pedig a hazai könnyűzenei élet sztárfellépői adnak koncertet. Sok érdeklődőre számítanak a Halételek utcájában, amelyet abból az alkalomból szerveztek meg, hogy az idén a tiszai halászlé hungarikum lett.

Hungarikum a halászlének

Hegedűs Gábor, a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy az utóbbi években egyre több horgász érkezik Magyarország második legnagyobb tavához. A Tisza-tóból évente több mint 200 ezer kilogramm halat fognak ki, amelyből legalább félmillió adag halételt tudnak készíteni és elfogyasztani az érdeklődők. Bejelentette, hogy a második alkalommal megszervezett Tiszai Halételek Gasztrofesztiválra is rekordlétszámban jelentkeztek, a csapatok 40 bográcsban főzik a tiszai halászlevet szombaton. A gasztroesemény házigazdája Szőke András, Balázs Béla-díjas filmrendező és színész lesz.

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »