Karácsonyi ajándék ötletek horgászoknak 2019

A hal körül forog a világ a hétvégén Tiszafüreden

Tiszafüred – A turizmus fejlesztésében, a programok kiajánlásában igazi partnerre találtak Debrecenben. Ezt Kovács Sándor, Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés elnöke mondta a térség legrégebbi és legnagyobb rendezvénye, a Tiszafüredi Halas Napokat beharangozó sajtótájékoztatón Tiszafüreden pénteken.

Karácsonyi ajándék ötletek horgászoknak 2019
hirdetés

– Az esemény jól illeszkedik abba a megújult turisztikai koncepcióba, amely minél változatosabb élményt kíván nyújtani az idelátogatónak. Kiemelte: az a céljuk, hogy Debrecentől a Hortobágyon keresztül a Tisza-tóig ne csak pár napra, hanem akár egy hétre szóló lenyűgöző élményt adjanak a turistáknak.

– Tiszafürednek évről évre megtisztelő feladat és kihívás, hogy az 1978-ban először megrendezett és azóta sok évtizedes múltra visszatekintő halas napokon mindig új ötleteket és sok embert érdeklő programokat tudjon megvalósítani – mutatott rá Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere. A település vezetője elmondta, hogy július 7-én délután a hagyományos karneváli menetben félezer résztvevő – köztük debreceniek is – vonul fel a városon keresztül a Halas térre. Három napon keresztül pedig a hazai könnyűzenei élet sztárfellépői adnak koncertet. Sok érdeklődőre számítanak a Halételek utcájában, amelyet abból az alkalomból szerveztek meg, hogy az idén a tiszai halászlé hungarikum lett.

Hungarikum a halászlének

Hegedűs Gábor, a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy az utóbbi években egyre több horgász érkezik Magyarország második legnagyobb tavához. A Tisza-tóból évente több mint 200 ezer kilogramm halat fognak ki, amelyből legalább félmillió adag halételt tudnak készíteni és elfogyasztani az érdeklődők. Bejelentette, hogy a második alkalommal megszervezett Tiszai Halételek Gasztrofesztiválra is rekordlétszámban jelentkeztek, a csapatok 40 bográcsban főzik a tiszai halászlevet szombaton. A gasztroesemény házigazdája Szőke András, Balázs Béla-díjas filmrendező és színész lesz.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

Thermoruhák 640
hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Thermoruhák 1200

hirdetés