A Budapesti Állatkertből jelentjük: krokodilok téptek szét egy védtelen kárókatonát

2015.08.07. forrás: Index

Valójában még kedden történt, hogy az Állatkertben teszteltem a Nikon szuperzoomos fényképezőgépét, és így tanúja lehettem annak, hogy a természet törvényei egy állatkert falain belül is működnek.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

A krokodilházba lépve észrevettem, hogy valami szokatlan van az egyik krokodil szájában. Először azt hittem, hogy pont az etetés után érkeztem, de jobban megnézve gyanús lett, hogy nem erről van szó. Mármint valójában fogalmam sincs, mivel etetik a krokodilokat az Állatkertben, de úgy tippelem, hogy nem kormoránokkal.

Mert hogy a krokodil szájában az volt, gyorsan le is fotóztam, tessék:

Aztán lementem az alagsorba, hogy jobban lássam, mi történik. Itt is fotóztam egyet, hát na, mondjuk úgy, hogy a félhomály és a furcsa színű víz együtt már az épp tesztelt fényképezőgép kényelmi zónáján kívül lévő feltételeket teremtettek (vagyis jó szar kép lett), de a lényeg látszik: a kárókatona élettelenül lebeg.

És nem ez volt a legjobb rész.

Hanem az, mikor kiderült, hogy a dolgot nem csak én szúrtam ki, hanem a medencében lévő másik krokodil is. Odaúszott a madárral kitömött szájú kollégája mellé, az próbált elúszni, de mindezt olyan félelmetesen komótosan, ahogy azt csak egy krokodil tudja csinálni. És akkor egyszercsak hatalmas csobogás, az üvegfal túloldalán, tőlem 25 centire ott viaskodott a két krokodil a szerencsétlen kárókatonáért. Erről pont nem született értékelhető kép, csak ez:

Aztán gyorsan visszarohantam a karzatra, hogy lefotózzam a végeredményt. A végeredmény az volt, hogy a két krokodil testvériesen megosztozott a madáron: az egyiknek a teste jutott, a másiknak meg a feje, és egy kis ideig még egymás mellett úszkáltak, és a madár két részét csak a pattanásig feszült nyelőcső kötötte össze.

Nem vagyok biztos abban, hogy a kárókatona tényleg véletlenül jutott be valahogy a krokodilházba, ezért megkérdeztem az Állatkert sajtósát is a dologról - amint válaszol, meg is írom, szerintük mi történt. A lényeg, hogy az Állatkert kiváló hely.

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »