21 tonna döglött hal a kajak-kenu viadal helyszínén

2015.04.15. forrás: nemzeti sport

Napok óta haltetemek sodródnak partra a 2016-os riói olimpia kajak-kenu és evezős versenyei számára kijelölt Rodrigo de Freitas-tónál.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

A tömeges halpusztulás gyakori jelenségnek számít a kezeletlen szennyvízzel és hulladékkal teli riói vízi utakon. A Rodrigo de Freitas-tónál több ezer döglött finta sodródott partra az elmúlt napokban. A város hulladékkezelő vállalatának munkatársai hétfő óta dolgoznak a tetemek eltakarításán, mintegy 21 tonnányit kellett kimerniük.

„Minden évben előfordulnak ilyen tömeges pusztulások, hol nagyobbak, hol kisebbek – mondta Alex Moutinho fotográfus, aki három évtizede él a tó szomszédságában. – Ez Brazília újabb szégyene."

A város környezetügyi hivatalának közleménye szerint a mostani pusztulás oka, hogy a közelmúltbeli esőzések és a magas tengerszint miatt a tó vízhőmérséklete lecsökkent, amire a finták nagyon érzékenyek.

Februárban a vitorlás viadalok leendő helyszínén, a Guanabara-öbölben észleltek tömeges halpusztulást, amelynek oka azóta is ismeretlen.

A riói vízminőség fontos napirendi pontja az olimpiai előkészületeknek. A helyi hatóságok korábban azt mondták, hogy a játékok kezdetéig megtisztítják a vízi utak egy részét, köztük a Guanabara-öböl területét, ám mostanra elismerték, nem tudják teljesíteni az ígéretüket.

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »