Adunk egy 1.500 Ft-os kupont, ha feliratkozol hírlevelünkre! Részletek »

2016-ban is folytatódik az invazív halfajok gyérítése a Tisza-tavon

2016.02.25. forrás: sporthorgasz.eu

Az enyhe időjárásnak és az áradásoknak köszönhetően már februárban megkezdték a szelektáló halászatot, mellyel a törpeharcsa és a busa populációt kívánja csökkenteni a társaság.

Szezonindító akciókhirdetés

A csapatokban járó busák az áradás miatt a szélvizekbe gyülekeznek, így a szerződéses halászok eredményesen foghatják a nagytestű halakat halászeszközeikkel. A hét elején kezdett próbahalászati tevékenység első két napján közel 400 kg busa került kitermelésre az élő Tisza vízteréből. A zavaros vízben ugyanakkor a törpeharcsák sem érezhetik biztonságban magukat, mert a tavaly már eredményesen használt törpés varsák az idei esztendőben duplázott számban állják útjukat. Míg a busa halászata csak próba jelleggel folyik, addig a törpeharcsa szelektív fogására jelentősen nagyobb hangsúlyt kívánnak fektetni 2016-ban. Az egész éven át tartó gyérítés eredményeiről rendszeresen tájékoztatást adnak és a felmerülő kérdésekre is válaszolnak.

A Társaság a horgászat zavaró tényezőinek kiküszöbölésével és az őshonos halaink védelmével kívánja továbbra is szolgálni a Tisza-tavi horgászok érdekeit.

Ingyenes szállításhirdetés


Horgászhírek

Még több horgászhír »