Őszi-téli ruhavásár 2.

100 palack percenként – Figyelmeztetés a Tiszán úszó szemét miatt

Ungvár – Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzója sajnálattal értesült róla, hogy a legutóbbi áradás során újra nagyon sok szemetet „exportált” a megyéjük a határokon túlra – számolt be a KárpátHír.

DAM XTherm termoruha szett 640 2
hirdetés

 

Kárpátalja közigazgatási vezetője tudatta: Magyarország hivatalos úton fejezte ki nemtetszését azzal kapcsolatban, hogy a megáradt Tisza rengeteg háztartási hulladékot és pillepalackot sodort át a határon. Hasonló jelzésre számítanak Szlovákia részéről, és Moszkal hozzátette azt is: emiatt szégyellniük kell magukat.

Száz palack percenként

Számítások szerint a Tisza percenként száz pillepalackot szállított Magyarország felé. Ez nem csak Szabolcs-Szatmár-Bereg megye problémája, a hulladék jelentős része a Fekete-tengert is eléri.
Moszkal úgy véli, megoldást jelentene, ha a hegyvidéki járásokban szemétfeldolgozók épülnének, s ott kötne ki a rengeteg hulladék. Nem érti, hogy az emberek miért ellenzik ezt mindenhol, miközben ezek a vállalatok hasznot is hajtanának, s Kárpátalja nem fuldokolna a saját szemetében.

PET-zajlás

Az áradást okozó vízmennyiség túlnyomó része határainkon túlról származik, csakúgy, mint a vele érkező hulladéktömeg. A hulladék egy része vízben oldott szennyező anyag formájában érkezik, más része pedig szabad szemmel is jól látható formában jön. A szennyezés néha olyan súlyos, hogy alig látni a vizet a sok PET palacktól, műanyag zacskótól és más szeméttől. A hulladék nagy része határainkon túlról, Ukrajnából és Romániából származik, ahol bevett gyakorlat, hogy a házak körül keletkezett szemetet az ártérben helyezik el. A felgyűlt hulladékot az olvadékvizektől vagy esőtől megduzzadt folyó felveszi, átszállítja a határon, majd az alsóbb szakaszokon ártéri erdőkben, homokszigetek partján rakja le. A mennyiségre jellemző, hogy helyenként több méter magas pillepalackhalmok képződnek.

 

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

Attis
3 éve

Ez mióta hír?Kit zavar,kit érdekel?

2
miska
3 éve

Így köszönik meg azokat a milliárdokat,amiket támogatásként kapnak tőlünk.

1
hirdetés (x)
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
DAM XTherm termoruha szett 2

hirdetés