Őszi-téli ruhavásár 2.

100 db hal/év - ülésezett a Mohosz választmánya

2016 történelmi változásokat hoz a horgászok életében. Szinte az összes állami víz átkerül a MOHOSZ kezébe, megszűnik a kereskedelmi halászat, csökkenhet a fogási kvóta, egyesített állami jegy kerül forgalomba, aminek kizárólag az országos szervezeten és albizományosain keresztül kerülhet forgalomba.

Deeper Gerber 640
hirdetés

Mióta az országos szövetség elnöksége teljes vérfrissítésen esett át, felpörögtek az események. 2016-ban számos víz átkerül a MOHOSZ és tagaszervezetei kezelésébe, azok is, amik eddig halászati vállalkozások fennhatósága alatt üzemeltek. 

A Szövetségben komoly munka folyt az elmúlt évben, számos választmányi és elnökségi ülést követően egy teljesen új irányt vett az érdekképviselet.

Egységes állami horgászengedély

Az eddigi különálló horgászigazolvány, állami jegy, fogásinapló most egységessé válik, egy dokumentum cseréli fel őket. Nincs többé külön német és angol nyelvű állami, nincs külön nyilatkozat, mindegy egybe lett gyúrva, ami könnyedség a megbízott bizományosoknak is. Az egységes állami jegyek kizárólag a MOHOSZ-on és általa megbízott szerezeteken keresztül kerülnek kiadásra.

Lejáró halgazdálkodási, halászati jogok

2016. január 1-én közel 700 víz halgazdálkodási szerződése lejár. Egy nemrégi törvénymódosítással a MOHOSZ kijelölés útján jut majd az állami vizek döntő többségéhez 15 évre, amiket tovább kíván adni tagszervezeteinek azzal a feltétellel, hogy gazdálkodása felelős, horgászati célú és átlátható lesz.

Speciális jogállású tagok

A Szövetség választmánya speciális jogállású tagjának megszavazta a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt-t, a Balatoni Horgászegyesületek Szövetségét, a Győri ,,Előre" HTsz-t, Fish-Coop Kft-t, és az Országos Kishalász Érdekszövetség belépését. Utóbbival rekreációs halászati tevékenység gyakorlásának hely, időszak és módszer szerinti kereteire, valamint területi jegyek kiadására a Szövetség megállapodást köt , melyet nyilvánosságra hoz. A Fish-Coop Kft, és a Győni ,,Előre" HTsz azzal a kikötéssel, hogy önálló alhaszonbérleti igényt nem keltkeztet állami, vagy többségi állami tulajdonú halgazdálkodási vízterületen. 

100 db kifogható hal

A MOHOSZ és tagszervezetei, azok egyesületei, és a speciális jogállású tagjai által hasznosított vizeken az éves elvihető kvóta maximum 100 db a méretkorlátozással rendelkező halfajtákból. Ettől eltérni csak a szövetéség felé előzetesen, írásban történő bejelentést követően lehet. A cél és szándék egyértelműen látszik, kérdés ki fog élni vele.

Változatlan tagdíj

A választmány az elnökség javaslatára elfogadta, hogy a tagdíj-alap ne változzon, a feltőtt 500 ft, az ifjúsági 250 forint legyen 2016-ban is. 

Horgász Regisztrációs Kártya

A korábban megjelent regisztrációs kártya bevezetése nem javasolt, ugyanis az nem felel meg az általános követelményeknek, nem váltható ki vele a horgászigazolvány. Ennek átdolgozását 2016-ra tervezik, az on-line nyilvántartás megteremtésével egyetemben.

Elektronikus jegyértékesítés

A Szövetség eltökélt szándéka, hogy on-line, interneten keresztül is megvásárolhatók legyenek vizeire a területi engedélyek, várhatóan 2016 ebben is a változás éve lesz.

170 millió ruhára, eszközre

A Szövetésg 100 millió forint állami támogatást kapott a halászati őrök ruházatának beszerzésére, valami a halászati alapból tovább 70 milliót eszközbeszerzésre. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

tonoka11
3 éve

Szerintem meg nem csusztat senki közülünk. Az index nem nagyon tudja hogy miröl kever, szerintem a sok sok rossz közül ez a legjobb a hibákat leszámítva de erről már irogattunk itt. A Tisza tóról annyit csak, a régi Mohoszt a Szalay félét nem is lehet egy napon említeni a maival. Nem akarom részletezni miért. Örüljünk annak hogy így alakult. A vizek döntő többsége az egyesületeké lessz, és nem kell a Mohosznak fizetni érte ezért, mint egy két keverő állítja akinek semmi sem jó.

86
hirdetés (x)
zoldfulu
3 éve

Nem csúsztatok semmit. Az Index cikkre választoltam, abban gyakorlatilag az van, hogy ez se jó, mert drága lesz, meg sz.r lesz, meg egyébként is sz.r minden.
Mert persze mikor a most lejárt szerződéseket a halászokkal írták alá, az aztán bitang jó volt.
Egy biztos, én a Maty-on (is) szoktam rendszeresen horgászni olyan gyakori és szigorú ellenőrzéssel, mint ott, sehol sem találkoztam. Az a víz a megyei szövetségnél van, halat is lehet fogni, talán túl sokat is, mert így a nyugdíjasok állandóan ott ülnek, másnak, meg, aki csak fél-egy órára ugrik le, soha sincs helye.

85
karchaszkarchasz (fikanick)
3 éve

Csúsztatsz züldfülü, nem az a gond hogy a MOHOSZé a víz, az volt valamikor a Tisza tó is...(Kíváncsi lennék az ottaniak véleményére mikor volt jobb, ha van egyáltalán különbség) A baj az hogy hebehurgya módon, kapkodva, és nagyon elkésve hozták össze ezt a jelenlegi helyzetet. És ez nem elsösorban a MOHOSZ hibája, mégcsak nem is a kormányé, ez az FM-é és Fazekas miniszteré, aki a látszat szerint egyébként se ért semmihez

84
zoldfulu
3 éve

Nekem egy vicc jut eszembe a nyuszikáról, meg a vakondról:
A nyuszika elindul a vakond ásójáért. Ahogy megy, mendegél, eszébe jut, hogy ez a vakond biztosan nem fogja odaadni az ásót. Megy tovább, godolkodik, ez a szemét vakond kizárt, hogy odaadja az ásót. Megy még száz métert, aztán gondolja, ez a rohadék vakond, ez aztán biztosan nem adja azt az ásót. Végül odaér a vakondhoz, és kifakad:

Tudod mit, vakond? B.... Meg az ásódat!!!!

Eddig az volt a baj, hogy a halaszoké volt a halgazdálkodás joga, és lerabolták a vizeket. Most ez átkerül a horgászokhoz, most ez a baj. Mégis kié legyen a halgazdálkodási jog szerintetek?

83
icsukat
3 éve

Miskolci vagyok és érdeklődnék hogy mi lesz a miskolci Csorba-toval mikor lehet horgászni rajta

81
NedudkiNedudki (fikanick)
3 éve

Sziasztok,
Kedves "hawk-1", valóban nem néznek minket felnőtt embereknek, pár % idióta miatt, és úgy is vezetik be az okosabbnál okosabb elképzeléseiket, kérdezés tanulmányok nélkül, ponttal a mondatok végén és punktum.
Azt amit a halászokról írtál csodálom, mivel éjjel jársz te is a vízen mint ők, és velem is megesik, nem vetted észre áldásos tevékenységüket még, nagyon nem kellene nosztalgiáznod, mert amikor előtted húzták le a terepet (20 méterre, holtágban), majd kimennek szákellenőrzést tartani, hát békésebb embereknél is elszakadt a cérna.
Aztán ezekből a kétlábúakból csináltak halőröket, mint írod most nem találkoztál velük, ezek szerint a rájuk bízott feladatot sem képesek ellátni, de gondolom a pénz az jól jött, vagy lehet nem szeretnének az ismerőseikkel, rokonaikkal találkozni, esetleg eljárni ellenük, mert ugye "a hordó nem áll meg" csak lejárt a engedélye.
Nem feltétlenül csak a halászattal volt-van a baj, hanem a korlátlan lopással pofátlanságukkal, ellenőrzésük hiányában, nagy halak tavakba történő eladásával, stb..
És akkor még a Óbuda területén kiemelt probléma a rengeteg kiránduló hajó, kormorán, és a kedves rapsicok, örülünk hogy nem hasznosíthatják már tovább maguknak ezt a vizet, a hogyan továbbot még vastag homály fedi, de sokkal rosszabb már nem lehet.
A normális horgászok jelentős többsége azt szeretné, hogy minél több halat keljen visszaengedni, mert olyan sok lesz ha ésszerűen és szakszerűen hal-gazdálkodunk, és nem azért mert már mutatóba van csak egyes halfajokból, a méretekről nem is beszélve.
Gyermekeinkkel a fiatalokkal is sokkal könnyebb megszerettetni ezt a remek hobbit ha van sikerélményük mert tudjuk ők a türelmetlenebbek, és egyre kevésbé lesz igaz ránk, hogy "csendes őrültek":-)
Tonoka 11, sokan vagyunk én úgy gondolom, csak mindenkiből a keserűség a kilátástalanság tör elő eltérő mentalitásúak vagyunk, így eltérő a stílus, de majd farigcsáljuk egymást, de legalább elkezdtünk értelmesen eszmét cserélni, lesz ez majd jobb is biztos vagyok benne. :-)
Ez egy tragikomédia az egész valóban, "Vannak még problémák és az eredmények is borzasztóak."
B.U.É.K.

80
LG1LG1 (fikanick)
3 éve

A Jóisten a megmondhatója de én harmincnál több nemes halat még nem vidtem haza egy évben de elég volt a családnak bőven......

79
zoldfulu
3 éve

100 hal. Nemes hal. Komolyan kérdezem, szerintetek mennyi az a halmennyiség, amit egy normális család megeszik egy év alatt? Kitölthető normál keretek között évi 100 nemeshal elfogyasztása, vagy ez már eladásra megy, esetleg a disznóknak? Merthogy arra is volt példa, hogy már nem tudott mit csinálni a koma a sok hallal, megenni nem bírta, a hűtőben nem volt hely, a szomszédságnak is csömöre volt a csukától, így ment a disznóknak.
Mennyi az a halmennyiség, ami valóban elég egy normlis családnak ahhoz, hogy a halat megegye, és ne eladja, elcserélje kacsára, tyúkra, bármire, mert ezt mondjuk én már nem szívesen finanszírozom a területi jegyeim árából? Meg a disznók etetését sem.

78
karchaszkarchasz (fikanick)
3 éve

Bocs, csak főlhúztam magam azon, hogy írtam pár hozzászólást, és te pont abba a pár jelzőbe kötöttél bele. Így hogy a dolog többi részéről nagyjából egy a véleményünk, már érthető. Egyébként én a MAHAL-lal beszéltem, ott azt mondták a tagok nagy része semmiféle módon nem vesz részt, mert nem vehet, a volt vizeik hasznosításában. Ott azt mondták a tavalyi 40 ezres MAHAL jegy se lesz emiatt, aztán más forrásból, pletykaszinten azt az infót kaptam, hogy lesz valami hasonló.

77
tonoka11
3 éve

Karchasz! Teljes mértékben osztom a véleményedet több kérdésben Szűcs urat én sem tartom valami nagy szervezőnek, (az egyesületének a honlapját az Istenért nem találom) de ott vannak mellette, az elnökhelyettes Dérer, az alelnökök had ne soroljam elismert horgász szakemberek. Nagy valószínüséggel, mivel vannak speciális jogállású, ( nem értek eggyet vele) tagok marad minden kezelői jog náluk, az állami jegy január 31-ig érvényes miből tartott volna mondani úgy ahogy 2015.ben most is jan. 31 ig érvényes a jegy.(pl Duna) De nem sorolom. Ezt a fogási naplót korrábban is kitalálhatták volna nem sok ész kellett hozzá. Az igazság az, hogy tényeket nem nagyon tudok úgy mint sokan mások, de azért azt elmondanám, hogy avval nagyon megsértettél, hogy engem irányítanak vagy érdekből írok.:-) Az érdek az mint a többi jobbító hozzászóló akivel eggyet értek csak lennénk többen. B.U.É.K.

76
hawk-1
3 éve

Szervusztok!
Azt gondolom, hogy teljesen fölösleges a halak darabszámának korlátozása, mert aki vadvízen ezt a 100 db-os mennyiséget meg tudja fogni az biztosan sokat áldoz rá mind időben, mind anyagi ráfordításban, hogy megérdemelje, Aki pedig kockatavon horgászik, az úgy is megfizeti a halat! Sokan kezdenek szerintem átesni a ló túloldalára a halvédelemmel, és az önkorlátozással kapcsolatban, nem a halfogásban kell korlátozni magunkat. A környezetünk tisztán tartásában, és a stílusunkban kell fejlődni. Iszonyat sok a szemét, amit maguk után hagynak néhányan. Sok lehet az adminisztratív hibázási lehetőség is, ez lassan betarthatatlan, jó lenne egyszerűsíteni. Olvastam a mobiltelefonos adminisztrációról, ez eléggé furcsának tűnik. Én ha tudom ki sem veszem a telefont a kocsiból, horgászatkor, úgy is kínoz egész nap! Azt gondolom a horgászatról, hogy ez egy terep sport, ahol az ember a természetes élőhelyén vadászik a halra, így ennek környezetnek a megóvása a legfontosabb. Én az éjszakai pergetésben vagyok az időbeosztásom miatt érintett, sok esetben betarthatatlannak találom a mobil iroda alkalmazását. Lámpa, toll, nagyító, szemüveg stb....!
A halász halőr kérdésben az egyik szemem sír, a másik pedig nevet! Amíg a halászok halőrök is lehettek, addig volt ellenőrzés! Idén 100 nap fölött voltam kint a Dunán (Óbuda Zrt), egy alkalommal sem volt ellenőrzés!
Biztosan le fognak tisztulni az ügyek idő kell hozzá! A horgászok nagy része azt akarta, hogy ne legyen halászat, ez megtörtént! Ha a halászok által kifogott mennyiség a vizekben marad, akkor talán többen fognak elkezdeni horgászni, több lehet a gyerek is vizek partján! Fizessünk tagdíjat minél többen, legyen telepítés, menjen jobban horgászboltosoknak, ezt akartuk!

75
karchaszkarchasz (fikanick)
3 éve

Tonoka, tudod én olyan ember vagyok, ha rájött hogy hibázott hajlandó hamut szórni a fejére. Szóval minden jelzőmet visszavonom, illetve Szűcselvtársat született horgászvezetőnek is nyilvánítom akár, de: tegnap voltam a Solt alatt a Dunán menyhalazni (még kapásom se volt) Csak egymondatos válasszal is megelégszem, holnaputántól mikor hogyan mennyiért próbálkozhatok újra?
Mert lehet védeni a mundér becsületét, -ha leesik cserébe pár folyamkilométer még meg is értem- de akkor ugy kell kezdeni Uraim, vagy gyerekek, "elkúrtuk" mohok voltunk, késve kapcsoltunk, nem is igazán értünk hozzá, és egyébként is a mi érdekünk az első a horgászoké csak utána jön, így esett hogy a jövő évi fogási napló formáját is csak karácsony előtt két nappal tudtuk elfogadni!!!! De semmi gond, gyorsan a két ünnep között kinyomtatjuk, leszállítjuk, és sok vizen horgászhattok, a most lejárt vizeken meg ugyanolyan árakon (mert ugye nincs infláció) jan. 20-tól márc 1-től vagy mittudomén mettől horgászhattok. De tényeket írj mert egyébként nem egy komolyan vehető ember vagy csak egy olyan droid mint a starvars7-ben tudod olyan kerek csak egyszínű, akit a mohoszból ésvagy a lendvai utcából írányítanak...

74
NedudkiNedudki (fikanick)
3 éve

Sziasztok, és azon már elgondolkozott valaki, hogy ugyan milyen alapon, és miért csak a MOHOSZ-al kötött szerződést az állam, mindenféle pályáztatás és egyéb törvényes eszközök igénybevétele nélkül, és azért had mondjam el az állam a mi vagyonunkat kezeli és adja önkényesen egyujjas technikával a számára valamiért kedves szövetségnek.
Ez így szerintem még talán alkotmányellenes is, bár mi nem, még a látszatra sem adnak már.
Az már hab a tortán, hogy ilyen dilettáns módon, szinte a többségnek kárt okozva sikerül a hatalmukat átvenni, gyakorolni, fel kellet volna erre készülniük időben, tisztességgel (basszus miket beszélek), nagyon tudnám szégyellni magamat a helyükben, de mint tudjuk van az a pénz.
Kedves Tonoka, tégy panaszt az oldalnál, de amíg használható a fikanick addig semmi közöd hozzá ki mit használ, és pláne hogy miért, eszedbe sem jut, hogy így gyorsabban lehet reagálni véleményekre?
Még egyet is tudnék érteni, ez lenne a módja ha működne, Karchasz lő, gól, a legutóbbi hozzászólásával. :-)

73
karchaszkarchasz (fikanick)
3 éve

Nem tudom Tonoka te hol élsz? Közgyülésre elmenni nehogy a pártállam jelöltje kerüljön bármilyen szervezet élére amit kinézett magának? Kézilabdaszövetség? Bírkózószövetség? Korcsolyaszövetség? Most hirtelen csak ennyi, és természetesene MOHOSZ is

72
zsolt1966
3 éve

Szép tervek! De az engedély Január 1-től szól December 31-ig.. Én ki szeretném váltani Január 4-én. De ebből nem lesz semmi! Kedves MOHOSZ! jó lenne felébredni mondjuk Szeptember táján!

71
tonoka11
3 éve

Azt még elfelejtettem, hogy nem kellene akkor talán ennyi (fikanick-et) használni.:-)

70
tonoka11
3 éve

Karchasz! Tudod ez úgy működne, hogy el kellene menni az egyesületi közgyűlésre ott felszólalni olyan vezetőket választani akik megnézik milyen vezetőt választanak a megyei szövetségek élére, mivel ők válsztják meg a mohosz vezetőit, és akkor talán nem kellene -középkategóriás-kutyaütő- szarházi jelzőket használni.

69
karchaszkarchasz (fikanick)
3 éve

Ha ezek nem mutyizni akartak volna, akkor az FM már tavaly ilyentájt kiírt volna egy tisztességes pályázatot... Ehelyett megválasztottak egy középkategóriás fideszest mohoszelnöknek, majd fél évig semmit nem csináltak, gondolom a háttérben ment az agyalás hogy lehetne lenyúlni a vizeket... Aztán hirtelen kiötlötték, ezért kellett megszállni az egyébként is kutyaütő mohoszt, hogy ránk horgászokra tudjanak hivatkozni... Így aztán sikerült kicseszni párezer emberrel, akik télen is le-lemennek a természetesvizekre fagyoskodni. A szarházi MDF kormány idején sikerült lekeríttetni egy csomó vízpartot földkárpótlás néven, most meg ezek csesznek ki velünk

68
HERPESZHERPESZ (fikanick)
3 éve

Örülök, hogy így is megy, sajnálom, hogy nem bírod fizetni hidd el, egészséges hobbi, de már lassan, igen csak ki kell nyitnunk a pénztárcánkat és még akkor le sem mentél a vízre.
Értem én a keserűséget, de tudod bár ilyen egyszerű lenne (legyőzni, elzavarni), ez még csak a jéghegyből a jégkocka amit látunk, tapasztalunk.
Amit 25 év alatt "felépítettek" és elbontottak azt pár év alatt nem lehet helyrepofozni sajnos, és ez a nagy bűn!
Kicsit mintha át lettünk volna verve, és ezt mindenki tudja ha bevallja ha nem.
A stílusod miatt gyanakodtam az alkoholra, inkább, :-)
ha elsőre ezt írod, hidd el nem vetem fel, próbáltam az embert keresni és nem azt akit láttatni akarsz, mert ugye az írás mindent kibír, de szemtől szemben már másképpen viselkedünk mindannyian, még a nagy emberek is.
1 botos horgászjegy pipa, régen megérett rá a helyzet.
Be jó lenne még "kis pajtásnak" lenni, boldog tudatlanságban, optimistán.
És lásd megszegtem a szavam, de remélem megérte, én sem haragszom, jó pihenést.

67
sanyo1
3 éve

Herpesz! Ha figyeltél, én sohasem titeket!, minket! - kritizállak, csak a gátlástalan vezetést, halőröket, ezt a tehetségtelen rablóbandát! Horgásztársat sohasem! Hiszen most újabb sarcot nyomnak le a torkodon, és hazudnak mint a vízfolyás. Minden decemberben figyeltem a véleményeket, üzeneteket, - mindig ugyan az a sirám! De egyéb semmi! Februárban már el is felejtik, és befizetik az újból emelt díjat. Mégis, hova vezet ez! Ezeket a szemétládákat kellene mihamarabb legyőznötök és elzavarnotok!! Én már nem sokat zavargálok itt, hiszen négy éve nem tudom fizetni, az engedélyt, és hiába könyörögtem, egybotos, jegyért, kiröhögtek! Pedig az elmúlt huszonöt évben is mindig csak egy botot használtam, pergetésre, de kettőért fizettem, mint Te is! Hát akkor mire is "részegezel" le, Kispajtás! De nem haragszom rád, mert nem tudhatod kibe mi lakozik, és az ártatlanság vélelme mindenkit megillet! Barátom!!! A horgászok egyébiránt általában rendes emberek, kivéve a halőröket, továbbá a kőfaragókat és a balett-táncosokat is!

66
HERPESZHERPESZ (fikanick)
3 éve

Vannak vizirendőrök a vízen 18 óráig (azok is a hajósokat vekzálják, sokszor jogosan), majd 1 db ügyeletes a mólón aki nem hagyhatja el a szolg. helyét, az összefonódásokról nem is beszélnék. :-(
A legmocskosabb halásznak titulált rapsicokból (tisztelet a nagyon kevés kivételnek), eszkábáltak halőröket az eddigi "hasznosítók", iszonyatosan remélem nem emelik be a MOHOSZ "kommandóba" őket, mert az tragédia lenne, és vérforraló.
Tehát sajnos még fél évet simán kibírunk ilyen őrzés nélkül, na de majd utána a 10 fő, akarom mondani 3 fő / nap, 24-48-ban (1 fő tartalék), az majd komoly lesz az egész országra, de ne csüggedjünk, mert ehhez még hozzájön a majdani hasznosítók xhektár / fő hivatásos állománya segítségnek, aminek árát mi fogjuk megfizetni a területi jegyek árában, halbiológus és egyéb nyalánkságok, csak hogy sima egyesület hozzá se szagoljon a pályázathoz.
Igen és e mellett megy a nagy pénzek osztogatása "ruhára", stb.. Félre értettek valamit, nem öltözködni, hanem költözködni kellene nékik. :-)
100 db sok, 50-et sem fogunk, kecsegét nem is látunk még mutatóba sem,teljesen jogos a védelmük, amint felszaporodik az állomány, ha hagyjuk, szó volt róla, hogy visszaáll a régi szabályozás, akár hasznosítási területenként is.
Menyhallal teljesen egyetértek, más szabályozást kellene rá kitalálni, heti 10 db / 20cm talán (nem beszámítva a 100 vagy inkább 50-be), de már azt sem egyszerű teljesíteni. :-)
Hát igen a napijegyeket nem fogják tudni kezelni, mivel azt csak valami online felületen lehetne talán legegyszerűbben intézni (még a SZÁK programot sem sikerült nekik felhasználóbarát kivitelben megalkotni 2 év alatt sem, hát akkor ezt 2 hét alatt), reménytelen.

65
gyurcsányferkógyurcsányferkó (fikanick)
3 éve

100 db méretkorlátozás alá eső halfajta per év?
az úgy elég is. bőven. (pedig az idén 43 kiló összesített halat fogtam, tavaly pl. 94 kilót. darabra biztosan nem volt meg és nem volt több ennél a most szándékozott "plafonnál".)
téma off: egy nagypofájú, gátlástalan, "kihanemén" kormoránembert elcsíptek az ellenőrök az ősszel a Murán?
ezúttal nem vette elő az ő "ellenőrigazolványát", mitha csak ultipartin volnának, hogy "rekontra!"? ;-o :D

64
kergemarhakergemarha (fikanick)
3 éve

Én nem látom értelmét a kecsegetelepítésnek.Agyonszennyezett folyóvízen pecázom,olyan harmincvalahány éve.Itt kecsege mindig is volt,van,és talán lesz is.Persze,telepítettek pár száz(pár ezer?) darab előnevelt példányt,de ha sikeres az ívás,ez a mennyiség csak csepp az óceánban.Ha valahol jól érzi magát,és szaporodik,azt semmiféle telepítés nem képes reprodukálni,én így gondolom.Ha meg nem megfelelő az élettér,úgyis el fog vándorolni a telepített.Kecsegénél továbbra is a kormorán-rapsic elleni védelmet tartom elsősorban fontosnak,most,hogy már halász elvileg nem lehet vízen.Ívóterületeiről gyakorlatilag semmit sem tudunk,de ha a vermelőiket valahogyan le lehetne védeni,az már totális siker lehetne,és nem hiszem,hogy rászorulnánk bármiféle telepítésre.A pikkely nélküli,és értékes halak így télvíz idején,megérdemelnék a kitüntetett figyelmet.

63
karchaszkarchasz (fikanick)
3 éve

és ami még bicskanyitogató: az új mahor-ami egyébként úgy hozza le a Fekete Istvánt utánozó vezérigazgató irományait, mint valami gyöngyszemeket- 2016-os éves országos horgászengedély sorsolásával próbál új előfizetőket toborozni. Aztán a mailomra, hogy ugyan írják már meg pontosan milyen engedélyről van szó, még egy válaszmondat se érkezett....

62
karchaszkarchasz (fikanick)
3 éve

Kergemarha, ha te tudod ezt, én tudom ezt és még nagyonsokan szintén tudják, akkor hogy kerülhetett ez bele egy halászati törvénybe? Persze a kérdés költői! A kecsegét ráadásul ipari méretekben lehet(ne) szaporítani telepíteni. Én már a karácsonyi lébe is tokot vettem, az van a piacon kecsege nincs :(

61
kergemarhakergemarha (fikanick)
3 éve

karchasz! Igazad van a napijeggyel kapcsolatban.Nagyon úgy néz ki,hogy ez egyenlőre nem lesz az új vizekre.Kecsege... Van,ahol el lehet hozni.Évente két darabot.Kultikus halfaj,még az is meglehet,hogy hungarikummá minősítik majd.:) Van,ahol van szép létszámmal,és van,ahol egyáltalán nincs.Előbbi esetben nem sok értelme van a teljes tilalomnak,utóbbiban meg pláne.Kecsegének odaverni igazából a halász,a kormorán,és a rapsic tud,mezei pecás nem nagyon,ha a vermelők védve vannak.Remélhetőleg,ez is meg fog majd oldódni.Menyhal is vagy van,vagy nincs.Halásznál láttam már mázsákat is belőle,ugyanakkor,az egyszerű pecás jó,ha eljutott belőlük pár darabig,ugyanazon a területen.:) Értelmetlennek látom én is a három darabot/nap.Kevesen horgásznak rájuk,és talán ez a pár hülye megérdemelne némi enyhítést,ha már szétfagyasztja magát télen éjszakánként.Pár éve még híres ikrafaló hírében állt szegény menyhal,ezért volt a tíz kg.-os limit.Januárban ikrát falni,meg ivadékot,na az ám a tudomány!:) Bízzunk benne,hogy lesz némi enyhítés ez ügyben is.

60
karchaszkarchasz (fikanick)
3 éve

A száz hallalnincs semmi baj, pedig én bevallottan húshorgász vagyok amit fogok a törvények betartása mellett meg is eszem. De, nagyjából 5 éve tudjuk ez a garnitura hogyan fogja szétosztani-lopni a vizeket, legalább csinálták volna meg időre. A másik a MOHOSZ állítólag értünk van, akkor hogyan fogadhatták el, hogy a kecsegét nem lehet elhozni??????? Nem azok miatt van kevés akik hébe hóba fognak egyet, hanem a telepítés hiánya és a kormoránok pusztítása miatt. A másik ostoba szabályozás a menyhal. 3 db /nap, basszus van mikor kétszer háromszor lemegyünk fagyoskodunk és semmi, aztán meg előfordul hogy félóra alatt megvan, akkor pakoljak és menjek? Horgászbarátabb lenne ha maradna a méretkorlátozás és egy 3-5 kg-os súlyhatár. Vissza a jegyekhez: értem én hogy esetleg az éves jegyek meg lesznek hosszabbítva, de mi lesz a napijegyesekkel? Én holnap még lemegyek a Dunára, de hogy legközelebb mikor?

59
kergemarhakergemarha (fikanick)
3 éve

Az rendben is lenne,tulajdonképpen nincs is más alternatíva,de a halőrzés?:) Vízirendészet? Ha valaki látott mostanában rendőrhajót a vízen,az szóljon! Partról nyomulnak ugyan,de vízen... Körzeti megbízottak? Ha pecáznak,még tisztában is lehetnek a szabályokkal,de mi van,ha nem? A tíz főt számláló állami kommandó?:) De a ruhákra,és eszközökre szánt lé már megvan,és ez a lényeg.:) A Velencei-tavon,meg a többi eddig is mohoszos vízen már lehet öltözködni.:)

58
HERPESZHERPESZ (fikanick)
3 éve

Szuper, az egy értelmes döntés lenne. :-)

57
HERPESZHERPESZ (fikanick)
3 éve

Sanyo, hagyd abba az ivást, reméljük csak ennyi a probléma, és keress másik oldalt ahol züllesztheted az ott lévőket, amíg hagyják.
Lehet, nekem se kellene foglalkoznom veled, de utoljára történt.

56
kergemarhakergemarha (fikanick)
3 éve

Tibor! Valószínűleg sikeres pecás lehetsz,ezért egyáltalán nem értem a kirohanásodat.:) Pont Walterrel mi a bajod?:) Egyáltalán nem agresszív,ha reklámról van szó.Meg Tímárékat sem értem,ha már szóba hoztad őket.A fater volt talán az első világszínvonalú versenypecás itthon.És,hogy egy ob.-n,eb.n,vagy vb.-n nem a cirrusokról meg a madárcsicsergésről elmélkednek,hát,az legyen már az ő bajuk.:) Vagy lefognak a mogyoróvessződ mellett,és ez a baj? Itt tart a világ,és kész.Mindenki talál még magának még eldugott zugot,ahol nem a reklám érvényesül,csak meg kell keresni.:) A tanulópénzt mindenki megfizeti,csak Te időben,a mai ifjúság meg pénzben.Nem is folytatom,mert ennyi zavaros blődséget már régen olvastam.:) És,hogy a témába is vágjak,félinformáció ugyan,de valószínűleg meghosszabbítják a régi területik érvényességét jan.31-ig,vagy egészen addig,amíg hitelt érdemlő döntés nem születik a halászati jogokat illetően.Szóval,lehet majd menni süllőt kapálni januárban is,addig,amíg az új kezelő személye nem lesz nyilvános.:) Onnantól meg fizetős a dolog.:)

55
sanyo1
3 éve

Azért annak örülök, hogy alább ketten is magukra vették írásomat, mert a többi biztosan" Érti"! Érti?

54
sanyo1
3 éve

Bravó Tibor, de szeretnék egy kalasnyikovot ajándékozni Neked, de sajnos nincs, mint ahogy horgászengedélyem,nincs immáron négy éve,!!!!!!!!

53
gelle.tibor
3 éve

Undorító és felháborító az egész szabályzat! Profitorientált divatmajmok veszik el a szabadságot és keserítik meg a szegény ember, néha egyetlen és ritkán élvezhető hobbiját. Negatívvá vált szavaink a "megélhetési és a húshorgász" Mivé vált a horgászat? ... anno, azért horgászott a szegény, mert halat akart enni és a halbolt áraihoz képest, jóval kevesebbet kellett invesztálnia. Az éves engedélyt valahogy kinyögte, majd fogott szöcskét, legyet, ásott gilisztát és már mehetett is pecázni. A megfigyelés és az idősebbek tapasztalatai adták az eredményt. A Lajtán, a Mosoni Dunán, majd a szőnyi térségben horgászott és nőtt fel az apám ... és tanított engem is, mint ahogy őt is az apja. Már gyermekként megszerettem az árterek színes és izgalmas világát, a természet szépségeit és a csavargást. Kukoricadara áztatott kenyérrel összegyúrva ... ezzel etettünk ... és ha hajnalhasadás előtt egy órával visszamentünk az etetett helyre, pontyot is fogtunk még a sötétben. Ültetett, úszós szerelés (hosszú toll úszó), aránylag feszes zsinór és kézben tartott bot Azt az egy órát a hajnalig, amikor már javulnak a látási viszonyok, könnyedén kibírtuk és a ponty mellé, az alaplébe kellő vegyes keszegállomány fogása tette sikeressé a kirándulást. A világosodás alatt a dévérek, majd távoztuk után a bodorkák zárták a horgászatot. Amint a nap korongjának a szélét megpillantottuk, már indultunk is hazafelé.
Halőrrel sohasem találkoztunk ... néha a határőrök jöttek oda beszélgetni kicsit ... és soha senki nem basztatott a víztérkód és egyéb adminisztratív baromságok beírása, vagy a drótszák használata miatt. Nem volt szükségünk halradarra meg elektromos kapásjelzőre ...
A mai horgász 2 köbméter cuccal vonul fel és undorodva méltatlankodik a helyszűke és a többiek sokasága miatt. Nem állapít meg semmit a felhők magasságából és sebességéből, sem a levegő páratartalmából ... de nem látja a növények szépségét, a körülötte tevékenykedő rovarvilágot, ... nem hallja a madarakat ... és nem ismeri a vizet. Fogalma sincs az összefüggésekről, nincsenek következtetései ... és nem találja a halat! Ezért persze bevet minden újdonságot és több 10 ezer Ft értékű etetőanyagot. Aromák és ízesítőszarok garmadát zúdítja a vízbe. Feleslegesen aszalódik a napon, majd kínjában a szelfibotra tett telefonjával, erőltetett mosolyú szelfiket gyárt.
Néhány kudarc után, már csak az intenzíven telepített magántavakat látogatja, ahol végre kétes értékű sikerélmények érik és azonnal osztani kezdi az észt a többieknek.
Nos, az ilyen seggfejek elégedettek csak a mostani korlátozásokkal, mert irigy rosszindulattal szemlélik a természetet ismerők sikereit.
A mindenkori vezetés és a média a felelős mindezért!
Horgász-celebeknek isszátok a szavait, akik önmagukról gyártott filmjeikből váltak milliomossá. Walter Tamástól, a mára már hányingert kiváltó Döme Gáboron keresztül, Bokor Károlyig. Kik is ezek az urak? Szponzorkutyák! Látták, amint a maffiózó Timár megszedte magát és eladták a lelküket a gyártócégeknek. Többezer lószart reklámoztak és vetettek meg az emberekkel. Ezek már ráérnek világot járni és újabb és újabb reklámokat gyártani a kalandjaikból ... a verklijük beindult ... horgászistenné avatták önmagukat.
Mondhatjátok, hogy de hiszen, jó dolgokat mutatnak és tanulhatnak belőle a kezdők! ... de számomra már hiteltelenné váltak, mert mindig az éppen a kezükben lévő felszerelés a legjobb, az általuk használt etetőanyag-kombináció a leghatásosabb és a technikájuk a legeredményesebb. A Walter munkássága egyértelműen a versenyhorgászat felé lökdösi a kezdőt. Értem én az üzleti vonzatát, mert a megszédített barom, ha teheti, több milliót fog invesztálni a versenyek miatt és persze nő a gyártók profitja. A Döme filmjei határozott utasításokként zavarnak a horgászboltba, hogy azonnal vegyél meg, legalább 10 féle anyagot és adalékot ... stb. A Bokor ragadozóhalas műcsalireklámjai is csak a profitkutya lelkéről tanúskodnak. Minden balatoni süllőhorgász tudja, mint ahogy a felmenőik is, hogy a taposott sneci a legjobb csali (csak persze, ennek nincs reklámértéke és nem lehet pénzt kihúzni a zsebekből). A sneci, ha megdöglik, lemerül a víz aljára azonnal. X óra múlva, amikor gázok képződnek a hasüregben, akkor jön fel a felszínre. Tehát, amikor lent van, még friss, és a süllő, részint dögevőként, összeszedi. (A víz tetejéről meg a madarak.) Az igen hiteles Bokor Károly úr pedig a balatoni pergetést tartja ideális süllőzésnek! ... szal, elmehet a sunyiba! Hazug disznó, mert tudja az igazat, de pénzért hazudik!
Nos, ezeknek a celebeknek, mit se számít a magyar szegény ember! Nem érinti őket a munkanélküliség és az ebből fakadó éhezés. Mélyen lenézik a húshorgászokat és ezzel rossz példát mutatnak.
Miért nem látom rendszeresen a dunai telepítéseket? Mi a francra költik az egyesületek a pénzt?
A balatoni telepítések már kapnak nyilvánosságot és van is eredménye, de miért nincs a Dunán? Miért nem látok győri, komáromi esztergomi, szentendrei telepítéseket RENDSZERESEN?
... azért, mert nincsenek!
ha pedig nincsenek, akkor az egyesületek sem kellenek!
A Duna, nemzeti kincsünk! A benne élő halak természetesen szaporodnak! Miért nincs épp annyi jogunk hozzá, mint a levegőhöz?
A dunai horgászok engedélyéből levont adó, a költségvetés számára, elenyésző, jelentéktelen ... akkor, az éhező hajléktalanok, miért ne foghatnának maguknak halat, ha az életeket menthetne meg?
A Tiszánál talán még rosszabb a helyzet, Az országban arrafelé a legnagyobb a szegénység és az éhezés.
A létminimum alatt élőknek én adnék ingyen engedélyt!
Sohasem láttam olyan tervet, ami összehangolt telepítést javasolna vagy kötelezne az egész Dunára. A németekkel kezdve, egészen a deltáig.
Lehetne ez az államok kötelessége, mint ahogy a víztisztítást is megszervezték. Ha már itt tartunk, és a statisztikák szerint, sokat javult a Duna vízminősége, akkor vajon, miért nem lehet még mindig fürdeni benne? ... anno, sokat fürödtem és úsztam a Dunában és sohasem gyulladt be a szemem vagy a fülem és nem kaptam bőrfertőzést. A római part (római fürdő) a nevében hordozza funkcióját. Budapest szegény rétege járt oda nyaranta fürdeni. ... ma persze a szegényeket látni és elviselni, kényelmetlen az odatelepült gazdagoknak ... a strandok belépőjére meg nem telik ...
Még egy gondolat a kvótákról: A 2015-ös fővárosi területimben, naponta már csak egy ragadozót foghatok. Ez is egy felháborító és ostobán szemét rendelet! Ha lemegyek süllőzni két bottal, pl. most télen, délután 4-kor és hamarosan fogok is egyet, akkor pakolhatok össze, mert az éjfelet nem fogom megvárni. Ha csak hetente vagy kéthetente tudom megoldani, hogy meló után kicsit leszaladjak süllőzni, de csak minden második alkalommal sikerül egyet fognom, de a családom 5 tagú, akkor hónapokig gyűjtögethetem a süllőket ... ha egyszerre szeretnénk enni.
Bravó rohadékok!

52
HERPESZHERPESZ (fikanick)
3 éve

Elnézést, a macska elé vetem az egeremet, ígérem. :-)

51
HERPESZHERPESZ (fikanick)
3 éve

Na arra várhatunk, de ha még lenne is oly bátor ember, halvány lila segédfogalmuk sincs, hogy mikorra fog bármi is bekövetkezni, kapkodás, fejetlenség az egész.
sanyo1: A te sorsodról is döntenek, de ezért kár volt novemberben regisztrálnod, hogy másokat hülyézz, végtelenül egyszerű vagy ezzel a megoldási javaslatoddal.

50
HERPESZHERPESZ (fikanick)
3 éve

Na arra várhatunk, de ha még lenne is oly bátor ember, halvány lila segédfogalmuk sincs, hogy mikorra fog bármi is bekövetkezni, kapkodás, fejetlenség az egész.
sanyo1: A te sorsodról is döntenek, de ezért kár volt novemberben regisztrálnod, hogy másokat hülyézz, végtelenül egyszerű vagy ezzel a megoldási javaslatoddal.

49
miska
3 éve

A Speciális jogállású tagok közül szerintem az Országos kishalász érdekszövetség a "leggázabb".Újabb öngól a horgászok megkérdezése nélkül?

48
LG1LG1 (fikanick)
3 éve

Erre tévedhetne valaki illetékes, és mondhatna valamit mert mi csak ragozzuk itt a dolgokat. sanyo1 te meg ne lázíts ha okos dolgot nem tudsz mondani, keverni nem kell.

47
sanyo1
3 éve

Csodálom a birka türelmeteket, mikor jön meg az eszetek , és szétveritek a sok kékvérű vezetők fejét, akik, most is mint mindig, nélkületek dönt a sorsotokról!! Hülyék!

46
rantottpipi
3 éve

Az egyik szemem sír, a másik nevet. Sokallom a 100db halat, de egyébként ha így haladunk 2020-ra csak lejjebb viszik ezt is.
Boldog vagyok, hogy végre sikerült felfejleszteni és egyesíteni a kötelező iratokat, haladunk a korral.
Nagy szeretettel várom a tagszervezetek/egyesületek kiválasztását, és ezzel egyidőben kérdezem, hogy a Csaba által említett folyók, azon belül a Duna vonatkozásában, az eddig a Közép - Dunai Halász Kft. által kezelt 1630 - 1564 folyamkilóméter közötti szakasz milyen tagszervezethez fog kerülni? Bevallom, vakon vagyok a témában, de segítsetek végre megérteni. Bejelentkezik mondjuk a dunaújvárosi H.E. vagy az adonyi, vagy bármelyik a környéken és onnantól Ők mit fognak csinálni? Megtörténhet -e, hogy mondjuk a Duna több szakaszra lesz felosztva?

45
Kand úrKand úr (fikanick)
3 éve

Pár éve még csak 60 év volt , az első nyugdíjas jegy . Ma 70 re sikeredett feltornászni. Igaz az ára is kövérebbre sikeredett ! Egészséges ,hosszú életű állampolgárok így járnak ! Még ha a statisztika mást is mutat !

44
zoldfulu
3 éve

Kedves Rafkos,

Nem nagyon kaptad el az írásom lényegét. Nem azt szeretném, hogy senki se hozhasson el halat, hanem azt, hogy aki nem akar elhozni, az esetleg a pénzéért több helyen horgászhasson. Remélem legalábbis nem kell elmagyaráznom, hogy ha valaki nem hoz el halat, az a horgászvizek fenntartása szempontjából lényegesen kevesebbe kerül, mint aki ezt a szabadidős tevékenységet megélhetésből űzi. Valamilyen szinten ezt akár honorálni is lehetne.

43

Csupán egy érdekesség! Idén szerencsém volt eljutni Lettországba, mivel bot nélkül sehova nem megyek, kiváltottam a horgász engedélyt, potom 7,5 euróért az ország összes folyójára, tavaira és még a Balti tenger hozzájuk tartozó részére is, 3 hónapra. Bár csak időm lett volna annyi mint lehetőségem. Azért ez egy csöppet barátságos nem?

42
gaspar.bela
3 éve

Kedves Herpesz! Nem érted ??? Kisköre alsó vízre(403 fkm) már tavaly decemberben meg lehetett vásárolni az éves területi jegyeket. Most NEM is tudjuk ki adja és hol lehet megvásárolni! A Horgászjegy.hu december 31-ig ad jegyet! Szerintem Vágási Z. jegyadó portáljának is lőttek... (Bár ne legyen mert nagyon kényelemes) Tehát Google továbbra is a barátom, csak jegyem nincs januárra. De van kissé igazad is, mert a Tisza-tó-ra viszont január 31-ig jó a jegyem, de még a héten megvásárolom a 2016-ost. :-)

41

Aki ezt az új állami jegyet kitalálta zseni volt.2 év alatt kicseréltük az összes állami jegyet,elég lenne egy dátumot ,bélyeget ragasztani.Ehelyett újból az összes adatot le kell írni,persze mindezt online módon is.Értem én csak ez mellett egy horgászboltos kiszolgálni is szeretne.Úgy érzem ez megint nem a mi munkánkat könnyíti meg.Zsuzsanna

40
tonoka11
3 éve

Valószínü én vagyok a hibás, de a pályázatokat nem találtam meg, a Mohosz nem fog telepíteni, mivel a megyei szövetségeken keresztül fognak a tag egyesületek telepíteni, dehogy hova az majd a pályázatokon fog mulni, de mikor lehet pályázni? Nemsokára 2016-van.

39
Rafkos
3 éve

Jó reggelt kívánok
Kedves Zoldfulu nekem a válaszom arra amit írtál hogy egy halat sem lehetne el hozni , én tudom a választrá ne meny horgászni és nem fog egy halat sem el vinni.Nem tudom a nagyon sok horgásznak hogy esne ha ilyen bevezetnének .Üdv:Rafkos

38
zoldfulu
3 éve

A 100 hallal kapcsolatban én inkább egy olyan jegyet hiányolok, amivel 1 halat sem hozhatnék el, de ennek fejében sokfelé pecázhatnék vele. Mondjuk mint ama híres-nevezetes fehér jeggyel. Talán nem vagyok egyedül, akinek fontosabb egy jó peca, akár új, ismeretlen helyen, minthogy a sok hal álljon a mélyhűtőben.

37
HERPESZHERPESZ (fikanick)
3 éve

Mindegy, te legalább utána néztél, de ezen is csak 1 ügyvéd meg a teherautó megy el. :-)
No mind1, 2016-ban nem csak mi fogunk izzadni, meg izgulni, hogy ne csesszük el a renomét, szeretném ha nem kellene csalódni legalább Bokor Károlyban.

35
szürkemarhaszürkemarha (fikanick)
3 éve

Aki meg pályázni szeretne, annak itt a kiírás,ezt legalább nem tudom elcseszni.:) http://www.kozlonyok.hu/nkonline/index.php?menuindex=200&pageindex=kozltart&ev=2015&szam=201

34
szürkemarhaszürkemarha (fikanick)
3 éve

Hülyeségeket írtam,bocs.Kevertem a speciálist,és a különlegest.A franc sem igazodik itt már ki.:)

33
szürkemarhaszürkemarha (fikanick)
3 éve

Megvan.Tényleg gáz ez az oldal.:) http://www.mohosz.hu/index.php/szovetsegi-iroda/szervezeti-felepites/alapszabaly

Különös tekintettel a speciális jogállású tagokra.:) Erre itt a Czikkhalas,a Győri Előre,meg a Balatoni mittudoménmi.:) Kicsit ellentmond az Alapszabálynak.:)

32
HERPESZHERPESZ (fikanick)
3 éve

Akkor tényleg én vagyok birka, de az oldalon sem egyszerű keresni az biztos. :-)

31
HERPESZHERPESZ (fikanick)
3 éve

Pedig kár kapkodni, mert kibírtunk volna még 1 évet a régi hasznosítóval, természetesen halászati engedélyek kiadása nélkül.
Átgondoltabb, korrektebb eljárások illetve pályázatok születhetnének, kevesebb hiba bírálat következne be.
Ez bárki képességeit meghaladja, igazad van, ennyi idő alatt meg pláne (700 halgazd. terület jár le!).

30
HERPESZHERPESZ (fikanick)
3 éve

Pedig kár kapkodni, mert kibírtunk volna még 1 évet a régi hasznosítóval, természetesen halászati engedélyek kiadása nélkül.
Átgondoltabb, korrektebb eljárások illetve pályázatok születhetnének, kevesebb hiba bírálat következne be.
Ez bárki képességeit meghaladja, igazad van, ennyi idő alatt meg pláne (700 halgazd. terület jár le!).

29
szürkemarhaszürkemarha (fikanick)
3 éve

Én is láttam valamit mohoszéknál,de most meg már nem akarom találni,pedig szívesen belinkeltem volna.

28

láttam is
sőt a facebook-on is megosztották ezt a közleményt 22-én (gondolom, nem arról van szó, hogy a mohosz informatikus szakemberei feltörték a facebookot hogy visszadátumozhassák) :)

27
szürkemarhaszürkemarha (fikanick)
3 éve

A halászati törvény előír telepítési kötelezettséget. A mohosznak ennyi új víz esetén erre valószínűleg nincs meg a kapacitása,ezért a "külső" segítség.:) Ha meg kiadja a vizeit alhaszonbérbe akkor is tőlük kell majd venni a telepítésre szánt halat a bérlőnek.Semmi baj nincs ezzel,ha reális az ár,és a mennyiség is.Eddig az élővizek esetében,zömmel a hasznosítók termelték meg a telepítésre szánt halat,és maguknak adták el,gyakorlatilag ellenőrizhetetlenül.De ettől nem lesz olcsóbb a területi.:) A pályázatok ki vannak írva,de szerintem,jövő év derekáig ezekből semmi sem lesz,hacsak,nem előre leosztottak a lapok.Egész egyszerűen ez a szituáció meghaladja még az "új" mohosz képességeit is,ezért ez a nagy kapkodás. De ne legyen igazam.:)

26
HERPESZHERPESZ (fikanick)
3 éve

A dátum alapján állítod, vagy láttad saját szemeddel?
Mivel ez a cikk is ma került ide érdekes módon.
Kerestem hidd el, és ott ahol most fellelhető.

25

pedig ez fent van már vagy egy hete a mohosz oldalán
(az már kérdés, hogy akkora fos az az oldal, hogy lehetetlen rajta bármit is megtalálni)

24
HERPESZHERPESZ (fikanick)
3 éve

Úgy néz ki ezek a dolgok nem tartoznak ránk, a pórnépre, mert különben nyilvános lenne a MOHOSZ gyűlés jegyzőkönyve, határozataik, stb..
http://www.mohosz.hu/index.php/szovetsegi-iroda/kozerdeku/hireink/306-a-mohosz-kozlemenye
Ezt sikerült, talán a mai nappal feltölteniük az oldalukra, de nem 22-én, mivel minden nap figyeltem kerestem a gyűlésükről megjelenő tájékoztatót, hát igen vannak és lesznek is fennakadások, pláne ha nem nyílt a "buli", komoly hitelvesztéssel járhat, ha ugyan érdekli ez őket.

23
tonoka11
3 éve

Mi az hogy a telepítésekben lessz részük, és azt ki fogja fizetni? Hogy kapunk területi jegyet Január 1-től, mi van a pályázatokkal? Kinek a kezelésében lessznek a pályázatra váró horgászvizek? Elég nagy a káosz!

22
szürkemarhaszürkemarha (fikanick)
3 éve

A Fish-coop,meg a Győri,állítólag nem pályázhatnak élővízre,úgyhogy,nyugi! A telepítésekben lesz részük állítólag.Ha már kiebrudalták őket,valamennyit visszaosztanak majd nekik.A balatoniak meg nyilván megkapják a környékbeli vizeket.:-) Semmi baj nem lenne ezzel,ha nem állna szöges ellentétben azzal,hogy halgazdálkodással foglalkozó társaság nem kaphat(na) speciális jogállású státuszt a mohoszban.:) Óriási a káosz,kapkodnak össze-vissza,mert elég sok a kecske,meg a káposzta is.:-) Az mindenesetre felettébb érdekes,hogy a jelenlegi tíz(!) állami alkalmazott halőrre,hogyan tudnak a katonaruházatiban elverni majd száz millát,ugyanakkor,eszközökre(terepjárók,éjjellátók,csónakok,motorok),csak ennek majdnem a felét.:) Lehet,hogy létezik Dior esőruha,meg a női halőreinket Vivier csizmákban köszönthetjük majd?:) Mert szó nincs az állomány megfelelő méretűre duzzasztásáról egyenlőre.Káosz a köbön.:)

21
welcomewelcome (fikanick)
3 éve

én pesszimista vagyok! A hírek szerint sokkal jobb a Tisza-tónál sem lett a helyzet.100 hal????? Nálunk aki 5 darabot tud fogni évi szinten már tapsolhat örömébe, nem hogy 100 darabot!! A mutyik birodalmában még majd mi horgászok ne hogy seggre essünk!!! :( Ám az esélyt meg kell adni az új vezetésnek és majd az évek bizonyítanak!

20
HERPESZHERPESZ (fikanick)
3 éve

Ugyan már miért remélsz te rosszat másoknak, mert tájékozatlanok, mert te aki a jövőbe lát már látod a Kánaánt, a fényt az alagút végén, és ez már tényleg biztos?
Akkor csak azt nem értem, hova ez a nagy kapkodás a MOHOSZ részéről így december végén, fogalmuk nincs mikorra készülnek el az új állami jegyek, a vízkezelési jogokról ne is beszéljünk ami ugye a területi jegyekkel van szoros összefüggésben.
Talán ha nem egymást gyaláznánk, hanem a meglévő információinkat osztanánk meg többre juthatnánk, hogy attól nem leszünk boldogabbak az egy másik kérdés.

19
NabazmegNabazmeg (fikanick)
3 éve

"Olyan jó" olvasni az okosabbnál okosabb elégedetlenkedők hozzászólásait. Nektek...akinek nem inge nem veszi magára...remélem sok borsot törnek még az orrotok alá, és teszik tönkre a horgászataitokat azok a halőrök és a bürokrácia akikre a 170 millát költik. Édes faszom!!! :) Meg is érdemlitek!

18

Őszintén kit kérdeztek meg ezekről a döntésekről? Én voltam egy két helyen de nem igen szólt ezekről a fáma. majd ha megint új kormány lesz lehet köhögni de minek, senki nem a horgászokat képviseli, tessék kimenni a tagokhoz akikből pénzt kaszálnak. Több százmillás pénzről beszélünk! a befizetöket kellene képviselni! A leváltottak sem voltak mások, azt reméltük változik valami!

17
HERPESZHERPESZ (fikanick)
3 éve

Kedves Béla, nem vagyok se nagy, se a szolgád,:-) ha kéred a segítséget persze, hogy segít bárki szívesen, másoknak is probléma ez nem is kicsi, pláne a dunai szakaszokon.
No de a lényeg, hogy a 2015-ös éves Tisza tavi (sajnos a 403 fkm talán már nem az) 2016 január 31-ig érvényes, mint az állami jegyed amit 2016 február 28-ig kellene leadnod.
http://horgaszjegy.hu/vizek/htmls/kiskore_–_tisza_folyo_403_fkm-tol_395-os_fkm-ig
ezen a linken megtalálod a választ remélem.
A Google továbra is a barátod. :-)

16
htc1978htc1978 (fikanick)
3 éve

Jól értelmezem hogy akkor a halászat ugyanúgy marad?ez vicc,mi szükség a Győri előre htsz és a többi ténykedésére?Megint palira vettek mindenkit

15
gaspar.bela
3 éve

Ó nagy HERPESZ !! Ugyun segíts már !! Modjuk Kisköre alsón (403 fkm) 2016. január 2-án !!! :-)

14
Akit nem kérdeztekAkit nem kérdeztek (fikanick)
3 éve

Hát ez valóban egyszerűbb! Csupán 3 szor több adatot tartalmaz teljesen feleslegese.
1. Az adatbázisban minden adat szerepel.
2. Személy azonosító igazolvány is szükséges.
3. A száma alapján a kiadó léte ellenőrizhető az adatbázisban.
De az is lehet, hogy a SZÁK program a szemétre kerül és jó pénzért majd csinálnak újat.
Valamint Úgy néz ki, hogy ezentúl nemcsak az egyesületi tagság hanem az egyesületek szövetségi tagsága is kötelezővé válik az erőszakoz központosításnak köszönhetően. Ez pedig lényeges áremelést is jelenthet a horgászoknak.
A halgazdálkodásból pedig csak a szakértelem fog hiányozni.

13
HERPESZHERPESZ (fikanick)
3 éve

A Google még néked is barátod.

12
HERPESZHERPESZ (fikanick)
3 éve

Annyira szépen kéred, teljesen meg vagyunk hatódva, hogy akarsz, szép nagy a Tisza, és ugyan hol akarod?

11
gaspar.bela
3 éve

Én január első napjaiban már a Tiszán akarok gumihalazni. Mikor és hol vásárolhatom meg a jegyemet ???????????????

10
tonoka11
3 éve

Speciális jogállású tagok??? Tehát marad a régi szisztéma? Igaz hogy a Mohosz fenhatósága alá kerül a vasscsaba által említett vizek de a kezelése marad ahol volt, ott ahol nem nonprofit a szervezet lsd. Htsz Előre csak a hasznot fogják nézni nem a horgászok érdekeit, nem beszélve a tőlük megszokott telepítésekkel. :-(

9
presztersoma
3 éve

170 millió ruhára? Értem már, b*dmeg, eddig azért nem ellenőriztek, mert nem volt mit felvenniük. Világos.

8
sanyo1
3 éve

A 2016-is árak hol mézhetôk meg!!

7
miska
3 éve

A Speciális jogállású tagokra mi szükség?

6
lincoln
3 éve

Ez mind szép és jó de lesz mellé rendes ellenőrzés is?Ezzel a 100 db nemeshallal /év elég jó döntést hoztak pláne akkor ha nem lesz újabb engedély kiváltásával újabb 100 db hal.Egészségesen egyébként én maximum 50 nemeshalra szavaznék.Valószínűleg ebbe az irányba fog úgyis menni a dolog.Minden évben van szigorítás ami jó csak ne essenek át a ló túloldalára.Pl. átgondolhatnák ezt a szonár használatát tiltó szabályt is mert ezen kb minden radart használó horgász felháborodott teljesen jogosan.

5
HERPESZHERPESZ (fikanick)
3 éve

Akkor ebből az derül ki, hogy éveken át fizettünk a HEPESZNEK a felnőttek és a 70 éven felüliek után is!!!! (ami gusztusztalan) 2200,- Ft-ot, valamint az ifjúsági horgászaink után 1000,- Ft-ot, szemben az 500 és 250,- Ft-al szemben, amit a MOHOSZ számol el a tisztelt "Szövetség" felé a felnőtt és ifjúsági tagdíj után.
Kérdéseim:
Miért büntetik a 70 év felettieket, amikor az államnál és a MOHOSZ-nál is kedvezményezettek (konkrétan díjmentesek)?
Mit kapunk cserébe a beszedett tagdíjért amikor még a kiküldött értékcikkek postai költségét is ránk terhelik (2500,- Ft körüli összeg), pedig kltsg.-ként elszámolható lenne könyvelésükben?
Bár nem értek egyet a mindent központosítani szándékozó valamint helyzetbe hozó (lásd MOHOSZ) állam törekvéseivel, de gyanítom olyan szövetségekre sincs szükség (nem is kötelező hála az égnek) akik csak a pénz beszedését végzik, szinte 0 ellenérték és érdekképviselet nélkül.
Elég lesz a kötelezőt teljesíteni, ha már kijelölték mindenhatóvá ezt a kedves társulatot, de egy centivel sem többet, így tudunk majd lényegesen olcsóbb engedélyeket kiállítani tagjaink, pláne a nyugdíjas horgásztársaink részére.
A MOHOSZ szándéka, törekvései, majd a tetteikben lesz nyomon követhető, bírálható, reméljük ezek a további "korlátozások" (100 db / év, sokan örülnénk ha a felével tudnának dicsekedni), nem a horgász társadalom csökkenéséhez vezetnek, valamint a vizeink őrzése valóban megvalósul, természetesen és ez nagyon fontos, a rendes horgászok további vegzálása nélkül!
Emberek, egyesületek, ébresztő!

4
vasscsaba
3 éve

Gyakorlatilag az összes állami halgazdálkodási vízterület, Duna, Tisza, Bodrog stb., hogy csak pár nagyobb folyót emeljek ki.

3
LG1LG1 (fikanick)
3 éve

2016-ban számos víz átkerül a MOHOSZ és tagaszervezetei kezelésébe, azok is, amik eddig halászati vállalkozások fennhatósága alatt üzemeltek. Mikor lehet megtudni, hogy mely vizek ezek?

2
tonoka11
3 éve

Hát nem sokat tudtunk meg.

1
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Deeper Gerber 1200

hirdetés