Horgász akciók 920

“Vendéghorgász” – vol.1. – Fishing on Orfű

Még hogy Baranya nem tartogat turisztikai vonzerőt a belföldi turizmus számára! Sztárvendégemmel készült bejegyzés a Fishing On Orfű fesztivál ideje alatt történteket dolgozza fel.

3752 termék akcióban
hirdetés

Egy kis Ős-Dráva PR: A Fishing On Orfű nem hivatalos off programjaként rock&roll celebritás, Anga Kis Miki, a Subscribe (és megannyi más formáció) basszusgitárosa, menedzsere és – ez már a szubjektív véleményem – egyik fő mozgató ereje látogatott el velem az Ormánság legmélyebb bugyraiba, hogy onnan divatos szóval OMG! WOW! élményekkel feltöltve térjen vissza a fesztivál zajos forgatagába. LIKE! [laɪk]

Kiváló időjárás (értsd: perzselő kánikula) fogadott minket kora délután. A pecára eljött Öcsém is, akinek ez volt az első gázlónadrágos horgászata. A szakaszon nagyjából egymástól egyenlő távolságra kezdtük meg a pecát. Mikinek jutott a felső, bokros szakasz (jolly joker), öcsém követte eggyel lejjebb, én pedig az legalsó részt ütöttem.

A víz kristálytiszta volt, viszont a vártnál jóval magasabb, ezért sok helyen meg-megnyalta már tesóm gumiruhájának peremét is. Én már fel sem húztam a békaruhát, mert esélytelen volt a mederbe merészkednem a következő duzzasztáshoz közeli részen.

Amíg én a helyemet kerestem a ligetes, egyre több növényzettel benőtt partoldalon, Miki már csobbant is. Rock zenész lévén nem meglepően strandgatya, búvárcipő, semmi izzasztó vegyvédelmi öltözék.

Mint utóbb kiderült, hármunk közül ő volt a legeredményesebb aznap. Hamar be is kezdett ezzel a szép markolatnyi domolykóval.

Magas partról, vastag cuccal én is kiimádkoztam egy apróságot a vízből.

Nehéz pálya. Gyakorlatilag a halak már dobás előtt, a felkapókar kinyitásakor leolvassák a színkódját a csalidnak. A tiszta víz azonban amekkora hátrány, akkora előny is volt. Ezen a helyen láttam testes balin támadását, ami aztán brutális fröcskölésbe és vezérküsz halálba végződött.

Az összefolyásnál jól ki lehetett venni, hogy a kerékpárút építés és a medermunkák miatt teljesen felzavarosodott a víz. Nem is mentem tovább, ráadásul itt már olyan iszapos az alja, hogy egyszerűen életveszély benne a gázlás.

De ha már lecaflattam idáig, kicsaptam egy jászt a partra. Aznap valahogy nem igazán ment a pontos dobás, ezért a legígéretesebb bokrok alól sikeresen elzavartam a halakat egy, egy wobbler szabadításommal.

Persze Miki sem maradt le. Temérdek kis domi után a jászomra is akadt válasza.Nagyobb jászkeszeg

Öcsém sem tétlenkedett, bár panaszkodott, hogy sokszor ki kellett másznia, mert volt egy két mélyebb gödör, amibe ha kicsit óvatlanabb, simán megmártotta volna a feje búbját is. Nem olyan vicces dolog ez a gázló peca. Minden lépésedet meg kell benne tervezni, különben hamar eggyé válhatsz a halak “éltető elemével”.

Visszamentünk a kocsihoz, ahol Miki – tőle is szokatlanul – széles vigyorral közelített hozzám. Látszott rajta az elégedettség.

Miután lejártuk az aznapra szánt evangéliumot, rábeszéltem még a srácokat egy kis extraprogramra. Domolykók és jászok helyett csukás pályára váltottunk, bár a botok, a vékony zsinórok és a kis csalik nem igazán voltak alkalmasok rá. Az egyik aranyszínű Kenarttal az átlátszó vízben el is rontottam egy két kiló forma csuka kapását, de aztán felpörgött hamar a kis lengyel koma. A kép becsapós: vagy akkora ujjaim vannak mint egy ogrénak, vagy nem is volt olyan kapitális az amúgy gyönyörű hal.

Variációk egy csalira: zárásnak egy szép jászsági keszeg…

…természetesen visszaengedéssel.

Köszönjük Ormánság! Köszönjük Magyarország!

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 


hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
3752 termék akcióban

hirdetés