“Vendéghorgász” – vol.2.

2013.08.07. forrás: Kisgyerek a vízparton

Nagyképű és rendhagyó bejegyzés. Nagyképű, mert eljátszom benne, hogy vendéghorgászt fogadok. Rendhagyó, mert rögtön a második epizóddal kezdem.

Karácsonyi ajándék ötletek horgászoknak 2019hirdetés

Zsolt barátom, a tékozló honpolgár családjával hazatért az önként vállalt internátusból. Úgymond hazahúzta a szívét a táj, az emberek és a magyar föld, ami önmagában örvendetes hír. Számomra még jobb hír, hogy ezután újra szervezhetünk közös szabadidős tevékenységet. Jellemző egyébként, hogy amíg én horgászni hívtam el őt, ő betonozni engem…

Hétköznapi pecáról lévén szó, nem nagyon volt mozgás a parton, napok óta minden fűszál érintetlen volt. Szinte minden lépésnél ilyen, teltebbnél teltebb pókokkal hozott minket össze a sors. A sok szúnyogot elnézve nem meglepő, hogy el voltak hízva.

Nyár, alacsony vízállás egy nemrég lement apadás után…mire másra kellene dobni, mint csukára. Bár Atyafinak is elmondták már, hogy nincs szezonja, árral (mainstream) szemben haladni az igazi férfi cselekedet. Dehát aki mostanában hazaköltözik a keményvalutás külföldről, annak egy kis nyári csukapergetés már nem is igazán nagy falat.

Én kicsit elszámoltam magam, mert egy jó méterrel magasabb vízre számítottam a korábbi “vendéghorgászommal” itt eltöltött délutánt követően, ezért bosszúsan konstatáltam, hogy a csalisdobozom mélyen és vízközt járó kütyükkel volt tele. Ráadásul a víz is kristálytiszta volt, ami tovább szűkítette az alkalmasnak vélt repertoárt. Talán emiatt is, nem az én horgaim kerültek főszerepbe.

Rengeteg csalicserét követően még jóval naplemente előtt ugrott be az első hal, 5-ös SSR SFC-re. Pont most olvastam Karcsibácsi tollából, hogy a legtöbb hazai pergetőnél még mindig ez a legtöbbet használt csali. Zsolt haza vizeken fogott eddig legnagyobb csapó sügere is bizonyította, hogy a horgászat nem autó vagy okostelefon biznisz: nem lefutottak még az öreg formák és a régi színek.

Már önmagában ez a PB (perszonál beszt, jú nó) is elég lett volna aznapra az élményhez, azonban zárásnak még jött egy csuka is. Normál fárasztás után már fotóztuk is a gyönyörű papucsorrú zsiványt, aztán már ment is vissza éltető elemébe (sic!).

A “Vendéghorgászat” vol.1-ben hamarosan megtudhatod, milyen sztárvendéget látott vendégül kedvenc vizem egy fesztivál alkalmával.

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »