Horgász akciók 920

Mi felénk a sügerezés...

Már közel egy éve, hogy céltudatosabban elkezdtem kergetni a sügereket és most egy két részletet, tapasztalatot, esetleg új dolgokat szeretnék Veletek megosztani.

3752 termék akcióban
hirdetés

A legfontosabb a hely... szerencsésnek mondhatom magam, hiszen egy olyan víz közelében élek, ahol sok az olyan akadós terep, és az ember által épített műtárgy, (ami esetleg lehet egy híd vagy egy kisebb zsilip) amiket szívesen laknak a sügér csapatok. Tudom, hogy ezt mindenki nagyon sokszor mondta már, és sok helyen elhangzott, de a sügér egy vérbeli "banda harcos". Ha egyet fogunk, biztos, hogy egy kis trükközéssel, és óvatossággal a többit is kapásra tudjuk bírni! Ezért érdemes kutakodni, nyitott szemmel járni, és próbálgatni a csalikat, vezetési technikákat...

 ...és ha már a csalikat említettem, kicsit részletezném is őket. Igazából tökéletes csalit még nem sikerült találnom ami mindig, minden helyzetben megállja a helyét és 100%, hogy halat is ad majd, de vannak jól eltalált darabok, amikkel sikerült már egy-két szebb sügeret fogni. Én inkább a plasztik csalikat helyezem előtérbe, azokból is a 3-5cm darabokat. Ezek lehetnek gumihalak, twisterek, vagy esetleg különféle rák és egyéb féreg imitációk. Az utóbbinak a hátránya, hogy ritka olyat találni olcsóbb árfekvésben ami tökéletes, a hibájuk az szokott lenni, hogy túl kemény maga a gumi test, de ezt lehet orvosolni, ha az ember forró vízben kifőzi őket!

Persze ezekhez a kis csalikhoz kis jig fejek is kellenek. A súlyukat mindig a folyás ereje és a halak kapó kedve függvényében változtatom. De nem csak a plasztik csalikkal lehetünk eredményesek, bár ezek tapasztalatom szerint fogósabbak, a mini körforgókról se szabad meg feledkezni, hiszen ezek a kis vasak sokszor húzzák ki az embert a csávából! Ezekből inkább a természetesebb színeket szoktam használni.

És akkor nagyjából el is érkeztem az érdemi részhez, magához a horgászathoz. Ha sikerült megtalálni egy jónak ígérkező helyet, (az én esetemben egy kis hídról van szó) mindig próbáljuk a mélyebb gödröket, vagy a nagyobb kövek mögött, esetleg a területre került tereptárgyak közvetlen közelében játszani a csalival.

Előbb vagy utóbb sikerrel járunk!

Valamikor a szakaszosan bevontatott csalit verik le, ezt általában a süllyedő stádiumban, vagy van amikor a vertikálisan felkínált csali kell nekik. Sokszor egészen a lábunk alá ki követik a csalit, és ilyenkor ha egy helyben emelgetjük nekik, lassan és óvatosan, és egy kis szerencsénk is van, újabb hallal gazdagodhatunk. Többször volt szerencsém megfigyelni amikor a kisebb példányok négyen-öten is kikövetik a csalit, figyelik és várják, hogy melyikük lép elsőnek valamit az ügyben. :)

 Neki a lilás-barna szín kellet!

Ahogy eltelt pár nap a horgászatok között a víz úgy lett egyre zavarosabb, ezáltal a kis halak is eltűntek és velük együtt a nagyobbacska sügerek is. A kisebb tesóik még maradtak, de nekik korántsem volt már akkora étvágyuk mint amikor a víz kristálytiszta volt. Végezetül még egy dolgot említenék, ha esetleg volt egy vagy kettő rontott kapásunk egy csalival, érdemes váltani más színre, formára, hiszen nem is gondolnánk mennyire rafináltak ezek a kis ragadozó halak! :)

Végre kezd beindulni a videó projektem is, nézzétek meg ezt a kis anyagot is amit nem régiben készítettem:

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

3
blackblade
7 éve

2

1
hirdetés (x)
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
3752 termék akcióban

hirdetés