Horgász akciók 920

Csak úgy spontán...

Izgatottam vártam, hogy egyik nagy kedvencem, a balin fogási tilalma véget érjen. Mihelyst eljött az idő, kaptam a cuccom és elindultam a fenekeszegek nyomába.

3752 termék akcióban
hirdetés

Csak egy könnyed délutáni horgászatra fájt a fogam, így mikor leszálltam az ócska Ikarusról, a nagy templom óramutatója már négy óránál döcögött. Mikor leértem, a vízpart fűkaszák berregésétől volt hangos, ez volt az egyetlen tényező ami megzavarta a csendes délutánt, ezért úgy határoztam, hogy a horgászatot az összefolyásnál kezdem el, megvárva ott a zajongás végét.

Miközben a csalis dobozban kutakodtam, locsogásra lettem figyelmes a mögöttem csordogáló patak végénél. Ez jó jel, tehát itt hajtják az apraját - Morfondíroztam magamban. Nem is tétlenkedtem, gyors mozdulatokkal egy Blue Fox körforgót akasztottam kapcsom végébe. Következett a bűvös első dobás, amelyben sokszor ott sejtetik a hal. Óvatos lendítéssel a nád széle elé juttattam csalim, majd mint már oly sokszor megindítottam magam felé. A küszök hirtelen szétrebbentek, majd csalim mögött egy világos alak tűnt fel.

 

A következő pillanatban, éreztem is ahogy az első jelentkező rajta ragad a horog végén, bizony ő is, mint már sok bajtársa, bedőlt a csillogó fém darab gyors táncának. Vehemens kirohanásait követően, lassan magamhoz tereltem majd kiemeltem az ifjú balin kölyköt.

 

Az idő múltán a zaj is elült, így átbattyogtam a régi halász csárda elé. Csöndben felléptem az öreg stég deszkáira, majd innen folytattam a horgászatot. Az előttem lévő lekaszált fűből, és egyéb, a víz által odatuszkolt hordalékokból képződött kis szigetnél sejtettem a halakat. A csalit szakaszosan vontattam be a növényzet között, így láttam esélyt a kapásra. Hamar meg is jött az eredménye, talán a tizedik dobásnál ragadta el a csalit az újabb balinocska. Nem sokkal különbözött előző testvérétől, de harciasan tombolt a stég lábai előtt.

 

 

Természetesen a horog szabadítás után őt is visszaengedtem a saját közegébe. A nap már így is remek volt, ám még éreztem a mondás szerinti harmadikat. Időközben egy helyi barátom is kilátogatott az öreg Duna partjára meglesni, mi a helyzet. Mikor Norbi barátom nyújtotta kezét, pont a sástenger előtt pottyant a csali, és azon nyomban egy erős ütést éreztem a boton. Mosolyogva néztem barátomra kis türelmet kérve, hiszen megérkezett a várva-várt harmadik.

 

 

Talán ő lehetett a legnagyobb az nap. Még egy-két órácskát dobálhattunk Norbival, de több halra nem akadtunk. Bár csalódást most sem okozott szeretett vizem, de a nagy balinok még mindig váratnak magukra.

 

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 


hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
3752 termék akcióban

hirdetés