Csak úgy spontán...

2013.05.08. forrás: VárosiPecás

Izgatottam vártam, hogy egyik nagy kedvencem, a balin fogási tilalma véget érjen. Mihelyst eljött az idő, kaptam a cuccom és elindultam a fenekeszegek nyomába.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Csak egy könnyed délutáni horgászatra fájt a fogam, így mikor leszálltam az ócska Ikarusról, a nagy templom óramutatója már négy óránál döcögött. Mikor leértem, a vízpart fűkaszák berregésétől volt hangos, ez volt az egyetlen tényező ami megzavarta a csendes délutánt, ezért úgy határoztam, hogy a horgászatot az összefolyásnál kezdem el, megvárva ott a zajongás végét.

Miközben a csalis dobozban kutakodtam, locsogásra lettem figyelmes a mögöttem csordogáló patak végénél. Ez jó jel, tehát itt hajtják az apraját - Morfondíroztam magamban. Nem is tétlenkedtem, gyors mozdulatokkal egy Blue Fox körforgót akasztottam kapcsom végébe. Következett a bűvös első dobás, amelyben sokszor ott sejtetik a hal. Óvatos lendítéssel a nád széle elé juttattam csalim, majd mint már oly sokszor megindítottam magam felé. A küszök hirtelen szétrebbentek, majd csalim mögött egy világos alak tűnt fel.

 

A következő pillanatban, éreztem is ahogy az első jelentkező rajta ragad a horog végén, bizony ő is, mint már sok bajtársa, bedőlt a csillogó fém darab gyors táncának. Vehemens kirohanásait követően, lassan magamhoz tereltem majd kiemeltem az ifjú balin kölyköt.

 

Az idő múltán a zaj is elült, így átbattyogtam a régi halász csárda elé. Csöndben felléptem az öreg stég deszkáira, majd innen folytattam a horgászatot. Az előttem lévő lekaszált fűből, és egyéb, a víz által odatuszkolt hordalékokból képződött kis szigetnél sejtettem a halakat. A csalit szakaszosan vontattam be a növényzet között, így láttam esélyt a kapásra. Hamar meg is jött az eredménye, talán a tizedik dobásnál ragadta el a csalit az újabb balinocska. Nem sokkal különbözött előző testvérétől, de harciasan tombolt a stég lábai előtt.

 

 

Természetesen a horog szabadítás után őt is visszaengedtem a saját közegébe. A nap már így is remek volt, ám még éreztem a mondás szerinti harmadikat. Időközben egy helyi barátom is kilátogatott az öreg Duna partjára meglesni, mi a helyzet. Mikor Norbi barátom nyújtotta kezét, pont a sástenger előtt pottyant a csali, és azon nyomban egy erős ütést éreztem a boton. Mosolyogva néztem barátomra kis türelmet kérve, hiszen megérkezett a várva-várt harmadik.

 

 

Talán ő lehetett a legnagyobb az nap. Még egy-két órácskát dobálhattunk Norbival, de több halra nem akadtunk. Bár csalódást most sem okozott szeretett vizem, de a nagy balinok még mindig váratnak magukra.

 

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »