Háros először

2012.11.19. forrás: The First Cast

Ma végre jutott idő igazi horgászatra is a Pontyshow/HorgászShow fémjelezte elmúlt hétvége után. Igaz, az időkeret mindössze 4 órás volt, így Györke Zolival Hárost választottuk.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Neki ismert volt már a pálya, nekem ez lett az első vizit. Köves és balinpecára készültünk a hírek alapján, én meg arra is, hogy a forgatások előtt kipróbáljam a 2013-as Daiwa újdonságok két, már szárazon kedvencemmé avanzsált pergető összeállítását.

A hideg reggelen szép számban horgásztak már érkezésünk idején is a helyi erők. A kövesezés itt számomra különleges formában zajlott, a csónakkikötő stégjéről ment a vertikális peca majdnem 5 méteres vízen. Mindenki kedves és barátságos volt, a sporttársak jó hangulatban beszélgetve váltogatták egymással a jónak tűnő helyeket. Sokan kishallal úszóztak, de volt, aki gumihallal próbálkozott. Természetesen mi is az utóbbi technikát részesítettük előnyben.

Ez nem volt az én reggelem, a drop-shot szerelékemre ügyet sem vetettek a kősüllők, a kis jigen felkínált gumihalakkal sem tudtam kapást kicsikarni. Közben szépen fogtak mások, Zoli is kikapott egy átlagos, majd egy bő 33-as kövest is. Egyetlen örömöm abban állt, hogy a fonott főzsinór és a fluorkarbon előke összekötésére használt, általam először bevetett csomó jelesre vizsgázott. Többször hajlítottam ki az akadóba fúródott jig horgát a zsinór erőltetett húzásával úgy, hogy közben a csomó meg sem nyikkant. Rendszerint amikor kövesre horgászunk, akár Gábor barátommal a Balatonon, akár a fővárosi, vagy az esztergomi Duna szakaszon, az nekem mindig jól szokott menni, ma azonban valahogy nem voltam a helyzet magaslatán.

Többszöri felvetésemre aztán végül átmentünk egy másik stégre balinra dobálni. Fáztam is már, meg nem is jöttem rá, mit csinálok rosszul. A balinos stégen aztán balin helyett csapó sügereket kezdtem fogni Zé "felütős" texas riges módszerével, míg ő egy nagyon finom Keitech jigre váltott, nem eredménytelenül.

Felvidultam, mert elmaradt a betli és sikerült a Luvias-DS bot kombót is felavatni. Hogy az Exist is munkába lendüljön, a Daiwa új 2013-as vertikális wobblerével, a Baby Vib-bel próbáltam a sügereket becsapni és egyre merészebben dobtam a bedőlt fák ágai közé. Váratlanul - nekem legalábbis - rácsapott egy jókora köpcös test, de nem akadt meg. A hal oldalát, hasát, és piros úszóit látva Zolival biztosak voltunk benne, hogy jókora csapó sügér lehetett a támadó, aminek azután persze nyoma veszett.

Utolsó pecára szánt perceimet még egy kisebb csapó, majd egy 12 centis bébi-fogas tették színesebbé, aztán eljött az idő, indulnom kellett. Zé még maradt, és nem is hiába, ahogy hallom... Érdekes horgászat volt, másodszorra másként készülök. Reszkessenek a kövesek, még visszatérek!

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »