Horgász akciók 920

Egyszer fent, egyszer...

Idén márciusban jutottam el először horgászni, ekkora kihagyásra régen volt példa. Gombár Peti végre Pesten töltötte a hétvégét, és mivel régóta esedékes volt, hogy személyes ismeretséget kössön a feketesügerekkel, elugrottunk Délegyházára. A kora márciusi időpont és a hideg víz még nem ígért sok jót, de már önmagában az a tény is felvillanyozott, hogy a parton lehetek baráti társaságban.

BLACK FRIDAY napok meghosszabbítva
hirdetés

Jól indult a nap, az első dobások egyikére kemény ütést kaptam a szoknyás jigen felkínált Megabass gumirákra, a harcias kedvű támadó azonban egy süllőcske volt. Gyorsan visszaengedtem és más terület felé néztünk, hogy még véletlenül se zavarjuk meg a nászra készülődő fogasokat.

Hosszas keresgélés után rátaláltunk egy nagyobb feketesügér csapatra, a tó egy szélcsendes részén tömörültek össze. Bánatunkra igen rezignáltan reagáltak a csalikra, míg végül a csapósügereknél bevált technika győzedelmeskedett.

A fenéken nyugvó, alig megpöccintett pici csali csábította a halakat kapásra. Peti nagy örömünkre megfogta élete első feketesügerét, utána rögtön én is felavattam a Stamler Árpi barátom által átépített könnyűpergető pálcát.

Peti később elkapott még egyet, a közeledő alkony hatására kellemtelenül hűvösre fordult az idő. Elégedettek voltunk, a feketék meg megelégelni látszottak a kísérletezést, így lefújtuk a meccset.

Tegnap egy magán-kezelésben lévő tóra szóló meghívásnak tettünk eleget. A víz remek adottságokkal bír, számtalan búvóhelyet és bőséges táplálékot kínál a benne élő halaknak. Célunk a tóban élő feketesügerek becserkészése volt, szerencsénkre a csukák javában ívtak a partszéli nádasban, így nem zavartuk őket.

Nem ragozom, nem fogtunk semmit. Piszkosul elfáradtam a sok eredménytelen dobálásban, elkeseredett próbálkozásban. A végén már a fáradtság és a lustaság miatt nem volt kedvem drop-shot szereléket kötni, egy valószínűleg hatékony módszer pedig csak ma, itthon jutott eszembe. Ennek ellenére jól éreztük magunkat, még akkor is, ha a látott feketesügerek érdeklődéssel kísérték ugyan próbálkozásainkat, de nem dőltek be a trükkjeinknek. Lesz még melegebb az a víz, mint 7 fok, és most már tudjuk, hogyan készüljünk. Lesz visszavágó, ezt megígértem nekik!

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

5
Z
8 éve

4

3
hirdetés (x)

2

1
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
BLACK FRIDAY napok meghosszabbítva

hirdetés