Horgász akciók 920

Balatoni villám

Korábbi szép élményeim miatt arra kértem Nagy „Aspius” Gábor barátomat, értesítsen, amint megindult a déli parton a küszívás, mert szerettem volna újra átélni a partközeli balinozás élményét. Reméltem persze, hogy összejön egy kis éjszakai dobálás is, lelki szemeim előtt a fenekeszegek mellett bizony tüskéshátúak is felrémlettek.

3752 termék akcióban
hirdetés

A pünkösdi hétvégére családi kirándulást terveztünk Siófokra, így a vasárnap vacsora utáni szürkületben és estében, valamint a hétfő hajnalban volt minden reményem. Aki követi a blogomat, az tudja, hogy ahová horgászni megyek, oda mindig viszem magammal a hidegfrontot is, ez most sem volt másként.

 

Gábor a megbeszélt időpont előtt hívott telefonon, az olasz étterem asztalánál a vacsorát várva hallgattam türelmetlenségtől izgatott szavait: „Jönnöd kéne, mikor végeztek? Itt rabolnak a kövezésen, de mindjárt ideér a vihar….” A vacsora után amilyen gyorsan csak lehetett, kiértünk a partra, de látszott a tó felett északnyugat felől felénk száguldó sötétszürke felhőfalon, és a távoli, de egyre közeledő villámokon, hogy sok időnk nem lehet.

 

A balinok is érezték, nincs sok hátra a küszöket a kövezésről leverő hullámzásig, amit a vihar szele kelt majd. A partmenti rablás mögé dobott, kis küszt utánzó Baby Minnow mozgása hirtelen elakadt, majd jókorát rúgott a botba a megakasztott balin kitörése. Nagyon vágytam már erre az érzésre, kezdetét vette a rövid közelharc. Hamar partra került a fenekeszeg, hála Gábor önzetlenségének remek fotók készültek a fárasztásról és a zsákmányról is.

 

Az élethű kis wobbler ki sem látszott a halból, úgy kellett a torkából kibányászni, szerencsére a pici, vékony szárú hármashorgok nem okoztak komoly sérülést. A feketesügerek és csukák közt arató Iwashi Minnow után végre ezt a küszutánzatot is sikerült felavatni. Amilyen gyorsan jött, úgy is távozott a balin, hiszen viharmentes horgászperceink meg voltak számlálva, reménykedtünk még egy kapásban, de a villámok a fejünk fölé értek, a bíró lefújta aznapra a meccset.

 

Másnap hajnalra a viharos szél tejeskávé színű, hatalmas hullámokkal korbácsolta a déli partot. Állhatatos próbálkozásomat egy farokúszóba akadt jókora angolna bánta. Életem balinjában reménykedtem ellenállását érezve, de hamar kiderült, hogy arra azért még várni kell.

 

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 


hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
3752 termék akcióban

hirdetés