Balatoni villám

2013.06.11. forrás: The First Cast

Korábbi szép élményeim miatt arra kértem Nagy „Aspius” Gábor barátomat, értesítsen, amint megindult a déli parton a küszívás, mert szerettem volna újra átélni a partközeli balinozás élményét. Reméltem persze, hogy összejön egy kis éjszakai dobálás is, lelki szemeim előtt a fenekeszegek mellett bizony tüskéshátúak is felrémlettek.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

A pünkösdi hétvégére családi kirándulást terveztünk Siófokra, így a vasárnap vacsora utáni szürkületben és estében, valamint a hétfő hajnalban volt minden reményem. Aki követi a blogomat, az tudja, hogy ahová horgászni megyek, oda mindig viszem magammal a hidegfrontot is, ez most sem volt másként.

 

Gábor a megbeszélt időpont előtt hívott telefonon, az olasz étterem asztalánál a vacsorát várva hallgattam türelmetlenségtől izgatott szavait: „Jönnöd kéne, mikor végeztek? Itt rabolnak a kövezésen, de mindjárt ideér a vihar….” A vacsora után amilyen gyorsan csak lehetett, kiértünk a partra, de látszott a tó felett északnyugat felől felénk száguldó sötétszürke felhőfalon, és a távoli, de egyre közeledő villámokon, hogy sok időnk nem lehet.

 

A balinok is érezték, nincs sok hátra a küszöket a kövezésről leverő hullámzásig, amit a vihar szele kelt majd. A partmenti rablás mögé dobott, kis küszt utánzó Baby Minnow mozgása hirtelen elakadt, majd jókorát rúgott a botba a megakasztott balin kitörése. Nagyon vágytam már erre az érzésre, kezdetét vette a rövid közelharc. Hamar partra került a fenekeszeg, hála Gábor önzetlenségének remek fotók készültek a fárasztásról és a zsákmányról is.

 

Az élethű kis wobbler ki sem látszott a halból, úgy kellett a torkából kibányászni, szerencsére a pici, vékony szárú hármashorgok nem okoztak komoly sérülést. A feketesügerek és csukák közt arató Iwashi Minnow után végre ezt a küszutánzatot is sikerült felavatni. Amilyen gyorsan jött, úgy is távozott a balin, hiszen viharmentes horgászperceink meg voltak számlálva, reménykedtünk még egy kapásban, de a villámok a fejünk fölé értek, a bíró lefújta aznapra a meccset.

 

Másnap hajnalra a viharos szél tejeskávé színű, hatalmas hullámokkal korbácsolta a déli partot. Állhatatos próbálkozásomat egy farokúszóba akadt jókora angolna bánta. Életem balinjában reménykedtem ellenállását érezve, de hamar kiderült, hogy arra azért még várni kell.

 

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »