Téli peca a Dunán

2014.01.09. forrás: Fish&Dirt

Mint egy sorminta, kellett a téli vakáció alatt átélt horgászkalandok közé egy dunai is, hát lett. Nem is akármilyen! Csabával és Pistivel vágtunk neki a híres gönyűi Duna felfedezésének. Bár akkora volt a köd, hogy nem is tudom pontosan hol horgásztunk...

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

 Igazi tejfel fogadott minket a vízen, 30-40 méter lehetett a látótávolság. Egy kövezés melletti szakaszt vallattunk egész nap, nem volt mega kasza, de 8 kapással dicsekedhettünk és 3 halat sikerült is a csónakig terelni, ebből 2 szép süllőt nekem.
A képek és a video elmeséli a kalandot, ezért most csak arra szorítkozom, hogy megosszam, mi volt a nyerő technika, hátha hasznát veszi a kedves olvasó:
11 centis flitteres zöld sandrával és piros fejjel fogtam mindkét süllőt, annak ellenére, hogy itt is végigdobáltam a teljes portfóliót. Az vezetett a sikerhez, hogy a fej nem tartotta teljesen a fenéken a csalit, a 18 grammos fej az erős sodrásban vízközt, a vízoszlop alsó harmadában vezette a kis sandrát. Minden emelés után elég sokat vártam, hagyva, hogy a sandra, szépen riszálva lassan merüljön a fenék felé. Mindkét kapásom ebben a lebegős szakaszban érkezett, erőteljes, brutális kapások voltak, semmi cicó.
A kétkedőket megnyugtatom, hogy a speed master mort maine bot remekül vizsgázott, ereje mellett rendkívül érzékeny bot, amikor viszont ütni kellett, akkor is elvégezte a dolgát.Tökéletesen alkalmas a folyami gumizásra.
Jó halak, remek társaság, nagy peca volt!

Úton Gönyűre, vagy a holdra...

Megvan az első! Runcájsz és Morus Tamás egyformán örül a halnak!

Gyönyörűséges süllő-portré
És az action!

Búcsú a szépségtől

A második már szürkületben érkezett

58 centi és 2,9kg a túra legjobb hala
PISZ

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »