Horgász akciók 920

Téli peca a Balatonon

Egy klasszikus történet. Semmi giccs, semmi dirt, csak egy kis beszámoló így Karácsony napján. Csukázni indultunk Pistivel Balatonra. Volt már ezen a helyen sikerünk többször is, itt készült a hú bazzeg, hú bazzeg, hú bazzzeg! videó, amikor fárasztottam itt egy 5 killás csukeszt.

BLACK FRIDAY napok meghosszabbítva
hirdetés

 Szóval csak egy klasszikus történet: "Jártunk már itt, és Gergő barátomnak köszönhettük most is, hogy ellátogathattunk erre a remek pályára. A víz partjára érve, bíztató jelek fogadtak minket: nem volt nagy szél, és különösebben hideg sem volt, így nem kellett attól tartanunk, hogy már hártyásodna a tó széle. Kieveztünk a nyílt vízre, és a Balaton, eme szép, idős hölgy, most is lenyűgözött minket. Szavakkal nem leírható, hogy mily szép e tó, gyermekkorom óta, mindig ámulatba ejt és elvarázsol.
Miután felocsudtunk, neki is láttunk a pergetésnek. A pályan kb. 2 focipálya nagyságú, ezt vallattuk végig Pisti barátommal, hűséges horgásztársammal. A csukák azonban ma elkerültek minket. Próbáltuk gumikkal, spinner blade-del, sőt Pisti körforgóval is, de a csukák nem akarták felfedni rejtekhelyüket.
Na ekkor egy csapat kormoránra lettünk figyelmesek. Azonnal felsejlett bennünk, amit még Csaba írt anno, a kormorán effektusról és neki is iramodtunk, lassan megközelítettük a helyet, ahol a Balaton szárnyas farkasai tanyáztak. Pár dobás után láttuk, hogy jó helyen vagyunk, mert kishalak mozgását észleltük.
A tézisünket azonban mi más igazolhatta volna jobban, mint, hogy egyszer csak Pistinek karikába görbült a botja! Megvolt végre az első hal. Meglepetésünkre azonban nem egy balatoni krokodil, hanem egy villámkeszeg fordult meg a hamarosan a víztetőn. De nem is akármilyen! Hatalmas volt eme nemes fehér hal, éreztük, hogy a balatoni rekorder pozícióra pályázik.
Rövid tusa után Pisti csónakba is emelte a szépséges állatot! Megvan, végre! Hűű, jól átmelegedtünk ettől a kalandtól. Pár fotó a halról és már mehetett is vissza éltető elemébe."

Illtve mehetett volna, ha nem egy, kalandot kereső és kedvelő és a halat elsősorban a gasztronómiai élvezetekért megfogó horgász körforgóján végezte volna a négyes balin, hanem egy C&R sporthorgászén, de bizony nem így történt, így a halacska a serpenyőben végezte. Ha a hal tovább élt volna, az én mesém is tovább tartott volna.

PISZ!

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

laccci1973
7 éve

1
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
BLACK FRIDAY napok meghosszabbítva

hirdetés