Szörnyek Szigete

2015.08.25. forrás: Fish&Dirt

Jane, Jake és Jack a rájuk váró kalandoktól felajzva, vidáman és gyorsan kezdték meg a bepakolást a hajóba. A Silver Bullet megszabadult az őt védő fóliától és minden csomag a helyére került. Egyikük sem tudta, hogy életük legdurvább kalandja vár rájuk azon a napon.

Évindító horgászvásár 640hirdetés

 

Ez a kedvenc látványuk, a Zarbalimba kikötő. Igazi menedék az utazóknak és kiindulópont a kalandfüggőknek. Jane, Jake és Jack ilyenek voltak. Jake ellenőrizte a felszerelést, a fegyvereket, horgászcuccokat, radarokat és riasztó eszközöket, feltöltötte a tankot sárkánykönnyel (speciális keverék, titkos adalékkal, amitől szárnyakat kap a leglomhább motor is) és eloldozta a hajót. Csimpalimpa is beugrott az utolsó pillanatban. A barna labi sokszor segítette már a kincsvadászokat félelmetes szaglásával.
Küldetéssel indultak ma útjukra: egy nutáriai kereskedőhajó eltűnt a Macska-foknál. Értékes rakománnyal. Ez a rakomány kellett nekik.
Az első útjuk tehát a Macska-fokhoz vitte őket.

Ahogy sejtették a nutáriai regatta nem volt sehol. Se a legénység. De a parton olyan nyomokat találtak, amelyek alapján sejteni lehetett, hogy itt a parton húzhatták meg magukat. De mi történhetett? Jane olyan eszközöket is talált, amit a mi csapatunk is tudott használni. Egy fából és ácskapocsból tákolt fegyvert. A Macska-fok nem az a hely, ahol sokáig akarsz maradni, így miután összeszedték a hasznos holmit, ők is tovább indultak.
Indultak volna, de ahogy beindították a motort egy másik, sokkal nagyobb motor zajára lettek figyelmesek. Egy Furmata csatahajó! Lehet, hogy ezek intézték el a nutáriai kereskedőket? Nem volt idő ezen gondolkodni. A Furmaták tüzet nyitottak. Szerencsére Jack talált egy puskát a táborban, de csak két lőszer volt hozzá. Jack mestere volt a fegyvereknek. Biztos kézzel találta el a csatahajó motorját. Ezzel időt nyertünk!
Jake húzta a gázkart és bízott abban, hogy még az előtt rejtekhelyet talál, mielőtt a mérges Furmaták megjavítják a motorukat. És sikerült. Jake megtalálta a tökéletes menedéket.

Itt biztonságban voltak. Végre volt idejük egyet szusszani. Jane, a mindig nyughatatlan, elindult, hogy felderítse a környéket. Csimpalimpa vele tartott. Kisvártatva Jane visszatért: "megtaláltam a Szív Tavat!" A csapat rohant utána. Át a töltésen, egyenesen a rókagyökér mezőn át le a völgybe.

És ott volt! Tényleg ott volt a Szív Tó! Jack azt hitte, csak nagyapáink meséiben létezett. De nem, tényleg itt volt a tó, amelyiktől mindenki kérdezhet egyet és a válasz megadatik. Egyetlen egy dologra kell ügyelni, hogy senki ne sértse meg a tavat azzal, hogy a partjára szarik. Akkor megharagszik és nem válaszol a kérdésekre.

Jane ünnepelte a sikert, míg Jack gyanakodott. Valami nem stimmelt. Sajnos egyikük sem vette észre, hogy Csimpalimpa rájuk szabadította az átkot, mert egy termetes krakent fektetett le a tó partjára, amitől az megnémult. Oda a csoda! Nem lesz válasz a nagy kérdésekre... A csapatnak tovább kellett indulnia.
Iszonyú éhség lett úrrá a bandán, ezért Jake azt javasolta, menjenek az Elátkozott Szigetre, hátha sikerül ott pár halat fogni, így elkerülik az éhhalált.
Az Elátkozott Szigetre csak tényleg akkor mész, ha már jön a vég. Onnan sokan nem tértek vissza, de senki nem tudta meg soha, mi történt velük.

Jane és Jack Csimpával megkezdték a sziget átfésülését, ez alatt Jake elővette a botot és dobott. Harmadik dobásra egy makó ön vágott a csalira, jó kettes lehetett, de sajnos nem lett meg. Jake már a szájában érezte a nyers ön hús ízét, de nem lett meg. Tovább kellett próbálkozni. Alig volt már ereje dobni.
És akkor végre rájuk mosolygott a szerencse: Jake akasztott egy bikafejűt! Egy szép nagy bikafejűt! Tyű ebből jól lakik még a kutya is!

Ez a szépséges hal megmentette az életüket. Jake csak erre tudott gondolni. De hova lett közben Jane és Jack? Annyira belefeledkezett a hal fárasztásába, hogy megfeledkezett a társairól. Hová tűnhettek? Elkezdte őket kapkodva keresni. Gyorsan ki akarta kapni a horgot a hal szájából, de az pont rosszkor ugrott, így mindkét hármas horog a jobb kezébe állt. Nem maradtak bent a horgok, de olyat rándult Jake a fájdalomtól, hogy mindkét hármas horog egyik ága elgörbült. Azonnal csupa vér lett mindkét keze. A hal persze kihasználta a helyzetet és távozott.
Ekkor értek vissza a társai, akik azóta 6an lettek. Jake persze, csak hármat látott.

Jake láthatatlan kis barátja Pikachu lett. A kis szörny láthatatlanná tud válni, amikor csak akar.

Jane új barátai Pamacs és Malacka is fantasztikus képességekkel rendelkeztek, de ezeket Jane egyelőre nem akarta megosztani társaival.

Végül Jake is barátra talált Muréna haver személyében, aki bármit fel tudott hozni a víz fenekéről!

Az új szörny pajtik mindenféle finomsággal lakatták jól a három kimerült utazót, hoztak tündérmohát, kalapács folyondárt és lepkeszirmot is, így mindenki jól belakmározhatott.
Hazafelé vidám volt a három utazó és már egyáltalán nem bánták, hogy nem lett meg a nutáriaiak kincse.
Ekkor hozták meg a jól megérdemelt bolognai spagettit, így Villőnek és Vincének abba kellett hagynia e mese fonalának fejtegetését. Ha a spagetti később érkezett volna, az én mesém is tovább tartott volna (és szájba vágtam volna a pincért).

Itt a vége fuss el véle!
BIG PISZ!!!

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »