Szemétszedés–Kellemes meglepetések

2013.10.23. forrás: Kisgyerek a vízparton

dén 2013. október 13-án tartottuk a Fekete-víz partján éves szemétszedésünket. Ez már a harmadik alkalom volt, igaz egy új szakaszt tisztítottunk meg.

Prologic Cruzade horgász székhirdetés

A korábbi években a Vajszló feletti szakaszon szedtük össze a nem odaillő tájelemeket. Idén a Kémes-Szaporca-Tésenfa alatti területre szerveztem az eseményt.

Kis túlzással állíthatom, hogy évről-évre megduplázzuk a résztvevők létszámát, és ami külön jó dolog, hogy horgászok és nem horgászok vegyesen jönnek el. Idén volt horgászegyesületi tisztségviselő, barát, testvér, blogger, horgász, sőt még polgármester és helyi önkormányzati képviselő is szedte. Többen gyerekestül érkeztek.

De voltak munkatársak is…

A Főszereplők pedig a parton vártak ránk.

A lelkesedés olyan nagy volt, hogy másfél óra alatt mindenki végzett a maga szakaszával, és már a jól megérdemelt pogácsa adagját vehette magához.

Készült egy brigád-fotó is. Maya-bébivel összesen húszan voltunk.

Időnk maradt még és a lelkesedés sem fogyott ki, ezért felmentünk egészen a cúni hídhoz, hogy ott is megtöltsük zsákjainkat.

Az idei szakasz a tavalyihoz képest jelentősen tisztább volt. A kb. 8 kilométer mederszakaszon összesen nem találtunk annyi hulladékot, mint tavaly, vagy tavalyelőtt a másik szakasz negyedekkora szakaszán. Ez egyrészt egy jó dolog, másrészt viszont felhívja a figyelmet arra, hogy hol szükséges nagyobb figyelmet fordítani a part tisztaságára. Tavasszal újra találkozunk a Fekete-víz partján!

Köszönetnyilvánítás:

- mindenkinek, aki ott volt és szedte!

- Atyafinak, Peti Balázsnak, Szabó Balázsnak és a Fishingtime.hu –nak, hogy népszerűsítették az eseményt a weben.

- Ős-Dráva Programiroda, aki a zsákokat biztosította

- Pek Snack, aki egy jó nagy szakajtónyi pogácsát ajánlott fel nekünk

- Kémes és Tésenfa önkormányzatai, akik gondoskodnak az összegyűjtött szemét elszállításáról

- Protask Kft., aki hozott vizet mindenkinek és kesztyűt annak, akinek nem volt.

- Csöme Péternek, aki segített a gátakon való közlekedésben.

hirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »